Gururumuz Anadolu Efes

Gururumuz Anadolu Efes
Anadolu Efes, finalde Barcelona'yı 86-81 geçti ve Turkish Airlines EuroLeague tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı. Anadolu Efes böylece Fenerbahçe’nin ardından EuroLeague'de şampiyonluğa ulaşan ikinci Türk takımı oldu. Ergin...

Anadolu Efes, finalde Barcelona'yı 86-81 geçti ve Turkish Airlines EuroLeague tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı. Anadolu Efes böylece Fenerbahçe’nin ardından EuroLeague'de şampiyonluğa ulaşan ikinci Türk takımı oldu. Ergin Ataman, Euroleague şampiyonluğu yaşayan ilk Türk antrenör unvanını aldı.
Almanya’nın Köln kentinde düzenlenen Final Four'un ilk maçında CSKA Moskova'yı 89-86 mağlup eden Anadolu Efes, finalde de Barcelona'yı 86-81 yendi ve Turkish Airlines EuroLeague'de şampiyon oldu. Ergin Ataman, Koraç Kupası, Saporta Kupası, EuroChallenge, EuroCup ve EuroLeague’i kazanan ilk ve tek coach olarak adını tarihe yazdırdı.
Ataman ayrıca farklı takımla Avrupa şampiyonluğu yaşayan 3. isim olarak da tarihe geçti. Şu ana kadar bunu başaran diğer iki coach Dusan Ivkovic (EuroLeague, EuroCup, Saporta ve Koraç) ile Aito Garcia Reneses (EuroCup, Saporta, Koraç ve EuroChallenge) olmuştu.
Anadolu Efes, Avrupa kupalarında 25 yıl sonra ikinci şampiyonluğunu yaşadı. Lacivert Beyazlı takım, 1996 yılında Türk basketbol tarihinin ilk Avrupa kupasını elde etmişti. Başantrenör Aydın Örs yönetimindeki Anadolu Efes, 1996’da Avrupa Radivoj Koraç Kupası’nı kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı.