Ha bugün ha yarın derken yangın genişledi

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 24, 2022 / 07:58

Muğla’nın Marmaris ilçesinin Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkiinde ormanlık alanda 21 Haziran’da henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangın devam ediyor. Dün sabah saatlerinde açıklama yapan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, 4 bin 35 futbol sahası büyüklüğünde bir alanın yandığını ifade etti. İlerleyen saatlerde bölgede açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bugün veya yarın akşam gece görüşlü helikopterlerin yangın söndürme çalışmalarına katılacağını açıkladı. Bakan Soylu orman yangıyla ilgili 1 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Orman işçileri ve itfaiye ekipleri, gece boyunca yangına karadan müdahale etti. Yangına, sabahın ilk saatlerinden itibaren havadan da müdahale edilmeye başlandı. Ekipler, yangını söndürmek için çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Kara Kuvvetlerine ait helikopterler yangının üçüncü gününde de söndürme çalışmalarına destek veriyor.


KÜLLER İLÇE MERKEZİNDE
Yangına havadan ve karadan müdahaleler sürerken duman ve küller rüzgarın etkisiyle ilçe merkezine kadar geldi.

KATI ATIK DEPOLAMA TESİSİNE SIÇRAMAMASI İÇİN KORİDOR
Marmaris’te devam eden orman yangınının, katı atık düzenli depolama tesisine yaklaşması üzerine koridor açılıp, tedbir alındı.

Yangının Muğla Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi yakınlarına kadar gelmesi üzerine orman ve itfaiye ekipleri, alevlerin yolun karşısına geçmesini önlemek için koridor açtı.

1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada, “1988 doğumlu S.A. isimli şüpheli itiraf etti. Olay yerinde iki adet benzin bidonu ele geçirildi. Şüpheli aile arasındaki ticari bir husumetten dolayı olayı gerçekleştirdiğini söyledi. Hatta kendisini öldürmek istediğini de belirtti. Şu anda şüpheli gözaltında” dedi.

S.A’nın çok sayıda kamera kaydının, fotokapanların, plaka tanıma sistemlerinin incelemesinin ardından emniyet ve jandarmanın oluşturduğu özel ekip sayesinde yakalandığı duyuruldu.


29 KİŞİ ETKİLENDİ, 2 KİŞİNİN TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyadan yaptığı açıklamada yangından etkilenen kişi sayısını paylaştı. Koca; “Yangından 29 kişi etkilendi. 12 kişi olay yerindeki ambulanslarla hastaneye nakledildi, 17 kişi ise nakle ihtiyaç duymadı. Hastanede tedavisi devam eden 2 kişi var.” dedi.

4 NOKTADA HALA ALEVLER YÜKSELİYOR
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, sosyal medya hesabından, “Değirmenyanı Kürardı’nda soğutma çalışmaları sürüyor. Ancak 4 noktada hala alevler yükseliyor. Ekiplerin karadan da çalışması devam ediyor. Korkumuz öğleden sonra rüzgârın artması. Umarım o saate kadar özellikle havadan yoğun bir müdahale ile tüm alevler söndürülür ve hepimiz rahat bir nefes alırız” diye yazdı.


AZERBAYCAN AMFİBİ UÇAK GÖNDERDİ
Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığına ait BE-200CS amfibi uçağı, Türkiye’ye gitmek üzere Haydar Aliyev Havalimanı’ndan yola çıktı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in talimatı doğrultusunda Türkiye’deki orman yangınlarının şiddetlenmesinin önlenmesi ve söndürülmesine yardım amacıyla BE-200CS amfibi uçağı 10 kişilik ekiple Muğla’nın Dalaman Havalimanı’na gitmek üzere hareket etti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top