HABER YİNE ADLİYELİK

Son Güncellenme Tarihi: Nisan 19, 2020 / 11:07

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın 2012 yılında Kanal İstanbul güzergahında arsa satın aldığına dair haber yapan Cumhuriyet muhabiri hakkında ikinci iddianame hazırlandığı ortaya çıktı. Muhabir için 1 yıldan az olmamak kaydıyla 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Cumhuriyet muhabiri hakkında yaptığı haber nedeniyle 6 Mart tarihinde hakaret suçundan yargılanması için iddianame hazırlanmıştı. Ancak Başsavcı vekili; bu iddianameyi iade ederek, “hakaret suçunun basın yoluyla ve alanen işlendiğini” belirtti ve verilecek cezada artırım yapılması gerektiğini ekledi.
ARAZİ SATIN ALMAK “ALIŞVERİŞ OLAYI”
Hazırlanan yeni iddianameyle muhabirin 1 yıldan az olmamak kaydıyla 1 yıldan 2 yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, Bakan Albayrak’ın Kanal İstanbul güzergâhından arazi satın almış olması, “doğal süreçte yaşanan bir alışveriş olayı” olarak anlatıldı.
Muhabirin Bakan Albayrak’ın onur, şeref ve saygınlığını rencide ettiği ifade edilen iddianame, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Ocak, 18 Haziran’da yargıç karşısına çıkacak.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top