Habertürk’e RTÜK’ten ağır ceza

Habertürk’e RTÜK’ten ağır ceza
Habertürk TV, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın katıldığı programdaki sözleri gerekçe gösterilerek 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan para cezasına çarptırıldı....

Habertürk TV, Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın katıldığı programdaki sözleri gerekçe gösterilerek 5 kez program durdurma ve en üst sınırdan para cezasına çarptırıldı. Kanal, ceza üzerine açıklama yayınlayarak, kararı “çoğulcu yayıncılığa yönelik bir infaz kararı” olarak tanımladı.
Habertürk’ten yapılan açıklamada,”RTÜK’ün Habertürk TV’ye verdiği ceza, programı izleyen her hakkaniyet sahibi izleyicinin kabul edeceği gibi, sadece haksız ve hukuka aykırı olmakla kalmayıp aynı zamanda katılımcı demokrasiye ve çoğulcu yayıncılığa yönelik bir infaz kararıdır. Habertürk TV sürdürdüğü tarafsız, objektif ve çoğulcu yayıncılık anlayışı gereğince katılımcı demokrasinin hakkıyla işleyebilmesi için farklı siyasal görüşteki konukları ile ülke gündemindeki meseleleri tartışan bir yayın organıdır.” İfadeleri kullanıldı.