Hablemitoğlu davası: Suikast sonrası FETÖ imamı arandı

Hablemitoğlu davası: Suikast sonrası FETÖ imamı arandı
Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin, Fetullah Gülen ile emekli albay Levent Göktaş’ın da aralarında olduğu 10 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu...

Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastına ilişkin, Fetullah Gülen ile emekli albay Levent Göktaş’ın da aralarında olduğu 10 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.
Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Nuri Gökhan Bozkır, Aydın Köstem ve Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ile tutuksuz sanık Mehmet Narin katıldı. Sanıklar Fikret Emek, Enver Altaylı ve Levent Göktaş’ın cezaevinden video konferans aracılığıyla bağlandığı duruşmada, Hablemitoğlu’nun ailesi de hazır bulundu.


SAVCI: “SAVCI DA BİLİRKİŞİDİR”
Ara karara yönelik mütalaasını sunmak üzere Savcı Zafer Ergün söz aldı. Delil olarak gösterilen HTS ve baz kayıtlarının en doğru şekliyle dava dosyasında yer verildiğini belirten Ergün, sanık ve avukatlarının bunlara ilişkin bilirkişi talebi için “Dosyadaki HTS analizleri tarafımızca doğrulanmıştır. Cumhuriyet savcısı da bilirkişidir. Bu nedenle uzman mütalaasına gerek yoktur” değerlendirmesini yaptı.
Suikastın tetikçisi olduğu iddia edilen sanık emekli albay Mumcuoğlu’nun Kıbrıs üzerinden Türkiye’ye sahte pasaportla giriş yapmış olabileceğine dikkat çeken Savcı Ergün, cinayetten yaklaşık 2 saat sonra davanın firari sanığı FETÖ’nün sözde Türkiye imamı Mustafa Özcan’ın Kıbrıs’tan arandığına ilişkin yenin deliller bulunduğunu aktardı.


Mahkeme heyeti, “Delillerin tamamının toplanmamış olması”, “tanıkların daha dinlenmemiş olması” ve “kaçma şüphesi” nedeniyle bu aşamada adli kontrol şartının yetersiz kalacağı gerekçesiyle sanıklar Altaylı, Göktaş, Mumcuoğlu, Bozkır, Köstem ve Emek’in tutukluluk hallerinin devamına hükmedildi. Duruşma 15 Mayıs’a ertelendi.