Hacı Detayı: KALABALIĞI GÖRÜNCE PATLAT DEDİ

Hacı Detayı: KALABALIĞI GÖRÜNCE PATLAT DEDİ
İstiklal Caddesi'ne bombayı bırakan Ahlam Albashır'ın polisin yaptığı ilk mülakatta, "Bombalı eylem talimatını 'Hacı' kod adlı terörist verdi. Ben bankta otururken başka bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti. Hacı isimli...

İstiklal Caddesi'ne bombayı bırakan Ahlam Albashır'ın polisin yaptığı ilk mülakatta, "Bombalı eylem talimatını 'Hacı' kod adlı terörist verdi. Ben bankta otururken başka bir örgüt üyesi fotoğrafımı çekti. Hacı isimli terörist kalabalığa baktı ve patlat talimatı verdi. Ben de o talimatın ardından banktan kalktım ve bombayı patlattım" dediği öğrenildi.

YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Öte yandan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerince bin 200 güvenlik kamerası incelenerek yakalanan Albashır’in bombalı saldırıdan önceki ve sonraki anlarına ait görüntüler ortaya çıktı.

Görüntülerde Albashır, 15.17’de Taksim Meydanı’ndan İstiklal Caddesi’ne doğru yürüyor. Saat 15.30’da sırt çantasında bomba olan saldırgan patlamanın meydana geldiği banka oturuyor ve 16.11’e kadar bu banktan hiç kalkmıyor.

Saat 16.11 olduğunda terörist çantasını bırakıp banktan uzaklaşıyor. Saat 16.14’te patlama meydana geliyor. Terörist, Taksim Meydanı’na doğru koşarak uzaklaşıyor.

YAKALANDIĞI EVİN SAHİBİ DİĞER ŞÜPHELİNİN ANNESİYMİŞ
Taksim saldırısı şüphelisi Ahlam Albashır'ın olaydan sonra yakalandığı evin, kaçmasına yardım edecek Ahmet Jarkas'ın annesine ait olduğu ortaya çıktı. Ahmet Jarkas'ın kardeşleri ile annesinin de gözaltına alındığı öğrenildi.

İSTİKLAL PATLAMASI İLE İLGİLİ AZEZ’DE GÖZALTI
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmalarda saldırının yapılmasına yardım ve yataklık ettiğini tespit ettikleri Hüsam kod adlı bir teröristin Suriye'ye kaçtığını belirledi.

Suriye'de görevli Türk polis ekiplerine bilgi verilmesi üzerine, Azez'de operasyon gerçekleştirildi. Hüsam gözaltına alındı. Saldırıyla ilgili gözaltına alınanların sayısı 51'e yükseldi.