Hacıbektaş’ta cemevi müjdesi çıkmadı

Hacıbektaş’ta cemevi müjdesi çıkmadı
Anketlerde hem parti olarak hem Cumhur İttifakı olarak oy oranları eriyen AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Bektaş Veli'nin anma etkinliklerine ilk kez katıldı. Erdoğan ilk kez katıldı ama 16’sında başlayan resmi anma programından...

Anketlerde hem parti olarak hem Cumhur İttifakı olarak oy oranları eriyen AKP lideri Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hacı Bektaş Veli'nin anma etkinliklerine ilk kez katıldı. Erdoğan ilk kez katıldı ama 16’sında başlayan resmi anma programından üç gün önce onun için alternatif bir anma programı düzenlendi. Erdoğan, Hacı Bektaş Belediye Meydanı'nda konuştu.

İBADETHANE KONUSUNU AÇMADI

Erdoğan, Türkiye'deki 1.585 cemevi ziyaret edilerek Alevi-Bektaşi vatandaşlarının 8 bin 740 talebi belirlendiğini ve 5 bin 600'ü karşıladıklarını söyledi. Erdoğan, diğer taleplerin karşılanması için de İçişleri, Kültür ve Adalet Bakanlıklarının çalışma yaptığını anlattı. Ancak cemevlerinin ibadethane kabul edilmesi konusuna girmedi. Erdoğan, 8 cemevi ile ilgili toplu açılış törenini yakında gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi. AKP lideri, bu yıl Bektaş Efendi türbesinin restorasyonunu bitirerek tekrar ziyarete açacaklarını da kaydetti.

CEMEVİ SALDIRILARI “DIŞ GÜÇLER”

Hemen her sorunda kaynak olarak “dış güçler”i gösteren Erdoğan, son günlerde saldırıya uğrayan cemevleriyle ilgili de söylemini değiştirmedi:
“Mezhep ve meşrep farklılıklarını körüklemekten köken ve ideolojik farklılıklara kadar her türlü faaliyeti gösteriyorlar. Aslında neyi amaçladıklarını, süfleyi nereden aldıklarını gayet iyi biliyoruz. Kimi Avrupa devletlerinin ülkemizde Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın üzerinde oynamaya çalıştıkları kirli oyunu sizlerin de gördüğüne ben inanıyorum. Alevi Bektaşi toplumunu İslam'dan kopartmaya çalışarak atılan ilk adım ülkemizi bölmek olacaktır. İnşallah birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, müştereklerimize daha sıkı sahip çıkarak bu sinsi ve alçak oyunu hep birlikte bozacağız.”