Hackerların hedefinde bu kez İran var

İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansına düzenlenen siber saldırıyla ilgili ajansın üst düzey yöneticisinin gözaltına alındığı belirtildi.

İran devlet televizyonunun konuyla ilgili haberinde, Devrim Muhafızları Ordusu’na yakınlığıyla bilinen Fars Haber Ajansına siber saldırı düzenlenmesi sonrasında ‘’ajansın haberlerini çarpıtarak, sahte bültenler hazırladığı’’ söylenen bir çalışanın gözaltına alındığı kaydedildi.

Haberde, tutuklanan ajans çalışanının adı açık yazılmazken, yerel medyada, televizyonun haberinde A.T. olarak kodlanan kişinin Ajansın Genel Müdür Yardımcısı Abbas Tevanger olduğu iddia edildi.

Tahran’da düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili soruya yanıt veren Yargı Erki Sözcüsü Mesud Setayeşi de Fars Haber Ajansının üst düzey isimlerinden birinin gözaltına alındığını doğruladı ancak söz konusu kişinin kimliğini açıklamadı.

Kendilerini “Black Reward” olarak adlandıran bilgisayar korsanları, 25 Kasım’da Devrim Muhafızları Ordusu’na yakınlığıyla bilinen Fars Haber Ajansının internet sitesini hacklediğini ve Ajansın, Devrim Muhafızları’na ve İran lideri Ayetullah Ali Hamaney’in ofisine gönderdiği gizli bültenleri ele geçirdiğini duyurmuştu.

Bilgisayar korsanlarının internette yayımladıkları belgelerin birinde, Hamaney’in ‘’ülkedeki protestoların yakın zamanda sona ermeyeceğini’’ söylediği bir bülten de yer alıyor.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top