Haftalar sonra Kiev hedefte

Haftalar sonra Kiev hedefte
Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya’nın başkent Kiev ve çevresini sabah saatlerinde füzelerle vurduğunu açıkladı. Bu haftalar sonra Ukrayna’nın başkentine yapılan ilk füze saldırısı.Pazar sabahı yapılan açıklamada,...

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rusya’nın başkent Kiev ve çevresini sabah saatlerinde füzelerle vurduğunu açıkladı. Bu haftalar sonra Ukrayna’nın başkentine yapılan ilk füze saldırısı.

Pazar sabahı yapılan açıklamada, saldırıda askeri ve sivil altyapının zarar gördüğü belirtildi. Saldırının Kiev’in güneydoğusunda bulunan Darnitskyi ve batısında bulunan Dnipro ilçelerinin yanı sıra başkent yakınlarındaki Brovari bölgesini hedef aldığı kaydedildi.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, saldırıda bir kişinin yaralandığını ve söz konusu kişinin hastanede tedavi gördüğünü kaydetti.

Rusya Ukrayna’ya saldırdığında günlerce Kiev’i hedef almış, Rus askerleri Kiev sınırlarına kadar gelmiş, yabancı misyon ve gazeteciler her an Rus askerlerinin Kiev’e girebileceği endişesi ile Ukrayna’nın başkentini terk etmişti. Ardından Rus askerleri Kiev sınırından çekilmiş, Rusya da Kiev’e yönelik saldırılarını durdurmuştu. Pazar sabahı patlama seslerinin de duyulduğu Kiev’de yaklaşık iki buçuk saat boyunca siren çaldı. Söz konusu füze saldırısı, haftalardır başkent ve çevresine düzenlenen en büyük saldırı olma özelliğini taşıyor.