İ. Bülent Çelik

İ. Bülent Çelik

HAFTANIN SÖZÜ

Hüsamettin Cindoruk.
Ömrü uzun olsun, Türk siyasetinin hala hayatta olan en eski üyelerinden biri.
Parti başkanlığından, meclis başkanlığına hatta vekaleten cumhurbaşkanlığına kadar siyaset kademelerinde basmadık taş bırakmamış bir duayen.
Ve mealen diyor ki:
“Türkiye’nin devlet hukukunu, adaletini yeniden ayağa kaldırabilmesi için 27 Mayıs anayasası gibi bir anayasa gerektiğini düşünüyorum!”
Dikkat edin, bunu diyen kişi, kimilerinin ancak kitaplardan okuyup öğrendiği bir sürecin avukatı. Yassıada’da yargılananların, 27 Mayıs’çılar karşısında, mahkemelerde bizzat savunmasını yapmış, görmüş geçirmiş bir hukuk adamı. O Tarihin, savunma tarafındaki en önemli tanıklarından biri.
Sonra Kavala’ya yapılanı da, “Osman Kavala’nın durumu Islahat Fermanı’na bile aykırıdır!” şeklinde ‘yaşayan tarihlik’ şanına uygun bir gönderme ile tarif ediyor.
Şurasına dikkatinizi çekmek istiyorum.
Öyle deftere gelmez bir “muhafazakar sağ” iktidarımız var ki, kendisini “Türkiye’nin en sağlam sağcısı benim!” diye tarif eden Cindoruk’u bile neredeyse komünist yapacak!

ŞİMDİ OYTUN HOCA’DAN ÖZÜR DİLEYİN!

Koronavirüs Bilim kurulu üyesi ve Başkent Üniversitesi Profesörlerinden Füsun Eyüboğlu, Yavuz Oğhan’a yaptığı açıklamada, dünyada herkeste olmayan bir genden bahsetti ve bu genin pozitif olduğu kişilerde, yani bu gene sahip kişilerde, koronanın ağır seyrettiğinin düşünüldüğünü belirtti.
• • •
Korona günlerinin başında, “kelle paçacılar” bir kategoride, Oytun Hoca ise başka bir kategoride afaroz edilmişti.
Oytun Hoca ne demişti? “Türk ırkının da içinde olduğu Kuzey Asyalılar’ı kapsayan bir genetik durum koronanın bulaşmasını zorlaştırıyor!”
Böyle dediği için Hoca’nın başına gelmeyen kalmadı.
Gen ırkcılığından, bilimsel komedyenliğe kadar demedik söz bırakmadılar!
Hep mazlumdan, ezilenden yanayız ya! Bu durum üzerine Lomboz köşesinde “Oytun Hocayı yedirmem!” başlıklı bir yazı yazmıştık!
Şimdi sular durulup, denizin dibi cam gibi görülmeye başlayınca, Eyüboğlu gibi hatırı sayılır profesörler aşağı yukarı o gün Oytun Hoca’nın söylediklerini bu gün neredeyse kesin bir dille söylemeye başladılar..
Evet! Genetik bir avantaj ya da dezavantaj var!..
• • •
Aforozcular!
Şimdi Oytun hocaya bir özür borcunuz var!..
Buradan tek tek isimlerinizi vermeyeyim. Siz kendinizi biliyorsunuz!
Usulünce birer özür şık olmaz mı?

Sevgili Bilal! Bi zahmet!..

Ayasofya Müzesi’nin yıllık ziyaretçi sayısı 3,5 milyon, Giriş ücreti 100 TL..
Çarp, topla 350 Milyon TL yapar.. Üselik gelirin tamamı hazine-i hassanın.
İndirim’dir, müze karttır, haydi at 150 milyonunu.. 200 milyon temiz!
Tam bir bacasız fabrika..
Ayasofya’nın geliri kadar devlete vergi veren işvereni, mumla arasanız bulamazsınız!
Sevgili Bilal!
Babanla eniştene işin mali boyutunu anlatıver..
Farkındasındır, memleket ekonomisinin durumu sıkışık!
Fakat onlar çok meşgul. Belli ki bu detayı gözden kaçırmışlar!
Fetihçilerin gazına gelmesinler!

Cehennem Mağarasına asansör yapanlara yeni proje önerileri..

• Güver Kanyonu’nuna dolgu projesi: Kanyonu Toki ve kentsel dönüşüm çalışmalarından çıkartılan curuf ve molozlarla doldurun. Vatandaş kenarında korkuyla titreşmekten kurtulsun. Sevabı da bol bir projedir..
• Salacak ile Kız Kulesi arasına yürüyen merdiven Projesi: Yaptırın yürüyen merdiveni, kayıktır, teknedir, inme binmedir. Lodosta devrilme riskidir, vatandaşa sıkıntı yaşatılmasın. Yüzme bilen var bilmeyen var.
• Deringöl’e kuraklık sensörlü yağmur duası projesi: Hazinecilere boşaltma izni verilen Deringöl’e ne yapsalar su tutturamamışlar.. Tabanı silindirle ezildiği için kaynaklardan beslenemediğinden taşınan su burarlaşıyormuş!
• Çözümün kalıcı ve sürdürülebilir olması için güneş enerjili bir sistem ile belirli aralıklarla okunacak yağmur duası derde derman olabilir.
• Büyükada ile Kartal arasına asma köprü projesi: Bu proje de, yapılacak asma köprüden motorlu araçların Büyükada’ya gitmesi hususunda Adalılar sert problem çıkartabilirler.. Önce problem çıkartabilecek olanları tespit edin. Askeri casusluk vesaire’den atın içeri, bitsin gitsin..
• Pamukkale Travertenlerine aquapark ve su kaydırakları yapma projesi: Yapın bu projeyi, Pamukkale travertenlerini görmeye gelenler sadece bakıpta gitmesin, aynı zamanda çimsin yunsun, tertemiz pirüpak olsun.. Tabi Projeye ek olarak içinde tellakları olan, kese ve masaj yapılabilecek bir hamam ilave edilmesi de unutulmasın.
• Galata Kulesinin yanına, ‘dökme betondan’ yeni bir Galata Kulesi Projesi: Bu projenin mala davara faydası sorgulanmasın!. Beton esnafına destek olarak düşünülsün..

SUÇLU ÇİLEK

• Müdürüm Aylık enflasyonun yüksek çıkmasının sorumlusunu bulduk!
• Vay! Kimmiş o vatan haini?
• Çilek müdürüm! Hiç umar mısın? Adam bildik, bir de ezilmesin diye sepetin en üstüne koyduk!..
• Verin bunu bizim trollerin eline. Yaysınlar sosyal medyada kurtlu diye.. Görsün dünya kaç bucak!
• Kurtlu şerefsiz!

ŞİİR KÖSESİ

Tüik
Bazen, iki kere iki dört etmez!
Seve seve ettirirler!

Önceki ve Sonraki Yazılar
İ. Bülent Çelik Arşivi