HAFTER YAN ÇİZDİ

Son Güncellenme Tarihi: Ağustos 25, 2020 / 12:06

Libya’da 21 Ağustos’ta Trablus ve Tobruk yönetimlerinin ilan ettiği ateşkese, darbeci Halife Hafter günler sonra sözcüsü aracılığıyla tepki gösterdi. Ateşkesi kabul etmediklerine dair bir ifade kullanılmadı ancak Sirte’ye yönelik bir hareket olması halinde ‘Karşılık veririz’ tehdidinde bulundu.
Halife Hafter’in sözcüsü Ahmed el Mesmari, 21 Ağustos’ta Trablus ve Tobruk yönetimlerinin ayrı ayrı duyurduğu ateşkes anlaşmasını “medyaya yapılan bir pazarlama” olarak değerlendirdi ve “gerçek olan sahada yaşananlardır” dedi. Ateşkesi kabul etmediklerine dair bir ifade kullanmayan ancak Sirte’ye yönelik herhangi bir hareketlilik olması durumunda karşılık vereceklerini belirten Mismari, Türkiye’ye ait gemilerin ve fırkateynlerin bu bölgeye ilerlediğini gözlemlediklerini iddia etti.
Açıklamasında Sirte haritası gösteren Mesmari, “Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri Sirte’deki ve Cufra’daki birliklerimize saldırmak ve ardından petrol zengini bölgeye ilerlemek istiyor” dedi ve buradan gelecek bir adıma karşılık vereceklerini duyurdu.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top