Hafter’den Türkiye’ye savaş tehdidi

Hafter’den Türkiye’ye savaş tehdidi
Libya'nın doğusundaki güçlerin komutanı Halife Hafter, "Tüm kuvvetlerimizi, Libya'daki Türk kuvvetlerine karşı savaşa hazır olmaya çağırıyorum" dedi.Halife Hafter, Libya'nın bağımsızlığının 69. yıldönümü için yaptığı...

Libya'nın doğusundaki güçlerin komutanı Halife Hafter, "Tüm kuvvetlerimizi, Libya'daki Türk kuvvetlerine karşı savaşa hazır olmaya çağırıyorum" dedi.

Halife Hafter, Libya'nın bağımsızlığının 69. yıldönümü için yaptığı konuşmada, "Topraklarımızda bir sömürgeci bulunduğu sürece barış olmayacak. Bu nedenle barışımızı kendi ellerimizle şekillendirmek için yeniden silaha sarılacağız" ifadelerini kullandı. Türkiye'nin 'işgalci bir ülke' olduğunu ileri süren Hafter, "Madem Türkiye barışı reddedip savaşı tercih ediyor, işgalciyi inancımız, irademiz ve silahımızla kovmaya hazırlanıyoruz" dedi.

Perşembe günü, Libya'ya asker gönderilmesi için verilen iznin süresinin, 2 Ocak 2021'den itibaren 18 ay uzatılmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

LİBYA ORDUSUNDAN TEPKİ

Türkiye'nin desteklediği Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne bağlı Libya Ordusu'nun Komutanı Tümgeneral Cuveyli, Hafter'in çağrısına "Savaşmak isteyen her taraf için sonuçları korkunç olacaktır ve ona güçle vereceğimiz karşılığı da hesaba katmalıdır" tepkisini gösterdi.