Hak arayan öğretmenlere çapulcu dedi çıktı

Hak arayan öğretmenlere çapulcu dedi çıktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen “20 bin Öğretmen Atama Programı’nda yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘‘Öğretmenlik Kariyer Sınavı’na girmeyin, bu sınavı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de düzenlenen “20 bin Öğretmen Atama Programı’nda yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘‘Öğretmenlik Kariyer Sınavı’na girmeyin, bu sınavı boykot edin’’ çağrılarına tepki gösterdi.

Erdoğan, hakkını arayan öğretmenlere; ‘‘Bırakın artık bu boykotu moykotu; sizler eğitim öğretim mimarı mısınız, yoksa sokaklarda çapulcu olarak dolaşanlar mısınız? Bize yavrularımızla haşır neşir olacak öğretmenler lazım. Caddelerde, sokaklarda dolaşanlar değil. Öğretmenlerimizin fitne teşebbüslerine prim vermeyeceklerini biliyorum” dedi.


Kılıçdaroğlu, öğretmenlere yönelik yapılacak sınavı “saygısızlık” olarak nitelendirmiş, “kariyer sınavına” girmemeleri konusunda tüm öğretmenlere çağrıda bulunmuştu.

Erdoğan’ın hak ettikleri yaşam koşullarını isteyen öğretmenlere ‘‘Çapulcu musunuz?’’ şeklinde konuşmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Erdoğan, öğretmenlere çapulcu mu dedin sen? Öğretmenler hemen birleşin, hemen! Bu sınava girerseniz, iflah olmazsınız’’ ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, paylaşımının devamında, önceki gün Ankara’da seslerini duyurmak isterken, polisten dayak yiyen özel okul öğretmenlerinin yaşadıklarını kastederek,
‘‘Dövüyorlar yahu sizi, geldikleri seviye bu. ‘Alın bunu’ seviyesi. Bunlar size hiçbir şey vermez. Sınava girmeyin, Bay Kemal bu sorunu çözecek. Az kaldı. Sabır”
ifadesini kullandı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, konuyla ilgili Erdoğan’a hitaben şöyle bir tweet paylaştı, “Ey Erdoğan; diploması olanlarla, öğretmenle, doktorla sorunun nedir? Hakkını arayan öğretmene çapulcu denilen bu seviyesizliği, bu karanlık yılları seçimde hep birlikte sona erdireceğiz.’’