Hak ettikleri bu muydu

Hak ettikleri bu muydu
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) hedef alan ve kapatılmasını talep ettiği sözlerinden sonra MHP’li farklı isimlerden açıklamalar geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, TTB...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) hedef alan ve kapatılmasını talep ettiği sözlerinden sonra MHP’li farklı isimlerden açıklamalar geldi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, TTB için “Marksist yuvası ve tıbbi atık” ifadelerini kullandı. MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül de Bahçeli gibi “TTB kapatılsın” çağrısı yaptı.
MHP’li Semih Yalçın, “Türkiye’de bazı meslek odalarında marksistler yuvalandı. Bunlardan biri de Türklükle ilgisi olmadığı gibi, doktorların sorunlarıyla da alakası bulunmayan Türk Tabipler Birliğidir. Kendilerini Marksizm’e ve ona hizmet eden partilere adamış Tabipler Birliğinin yönetici tayfası, doktorluktan ve sağlık sorunlarından çok siyasetle iştigal etmekte ara sıra hekimlik yapmaktadır” ifadelerini kullandı.
‘BAŞKA MESLEK ODASI OLUŞTURULMALI’
TTB için “tıbbi atık” diyen Yalçın, “Artık bu Marksist yuvasının dağıtılmasının, en azından mesleki tekelinin kırılmasının zamanı gelmiştir. Akla en uygun olan şey, sağduyulu doktorlar ordusunun Marksist azınlığı temsil eden Tabipler Birliğinin tekelinden kurtarılarak özgür ortamda hak ve çıkarlarını savunabilecekleri başka bir meslek odası oluşturabilmelerinin önünün açılmasıdır” şeklinde konuştu.
AYRIM YAPILIYOR İDDİASI
Yalçın’ın ardından bir açıklama da MHP’li Levent Bülbül’den geldi. Bülbül, siyah kurdele kampanyası ile sağlık çalışanları arasında kurdele takan-takmayan ayrımı yapıldığını öne sürerek, “Ülkemizin her kader anında düşman beşinci kolu gibi hareket eden TTB yönetimi, bu faaliyetlerine devam edememelidir” ifadelerini kullandı.

PAYLAŞIM YAPANLARA: KOMÜNİST ARTIĞI

MHP lideri Bahçeli’nin çarşamba akşamı TTB’yle ilgili yaptığı paylaşımın ardından sosyal medyada “TTB kapatılsın” kampanyası başlatılmış, buna karşılık “MHP kapatılsın” paylaşımları yapılmıştı. MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, kampanyaya katılanları “Ya PKK’nın ya FETÖ’nün kapatması ya aklı Sovyetlerde kalmış komünist artığı ya da emperyalizmin piyonudur” sözleriyle hedef aldı. MHP’li Yalçın da “MHP; millet iradesinin siyasetteki iz düşümü, Türklük davasının çelikten yumruğudur. Onu kapatmaya hiçbir beşerî güç teşebbüs dahi edemez” ifadelerini sarf etti.

2014’teki bahçeli’yi özlüyorum

Engin Altay, “Erdoğan ne zaman sıkışsa Bahçeli açıklama yapıyor. 2014’teki Devlet Bahçeli’yi özlüyorum. Hatırlatmak isterim ki; Sayın Bahçeli de bir sağlık sorunu yaşadı. Sayın Bahçeli’yi sağlığına kavuşturanlar da TTB üyeleriydi” dedi. Altay ayrıca, ”Sayın Bahçeli 100’e yakın sağlık çalışanının hayatını kaybettiğini bilmiyor mu?” sorusunu yöneltti.