Hak-İş başkan adayının iddiası: Ankara Kuşu’na 50 bin euro şantaj parası ödedik

Hak-İş başkan adayının iddiası: Ankara Kuşu’na 50 bin euro şantaj parası ödedik
Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Başkan Vekili Hüseyin Öz, sendikanın 14’üncü Olağan Genel Kurulu’nda başkan adayı olacağını açıkladı.Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın Twitter’daki Ankara...

Hak-İş’e bağlı Hizmet-İş Sendikası Başkan Vekili Hüseyin Öz, sendikanın 14’üncü Olağan Genel Kurulu’nda başkan adayı olacağını açıkladı.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın Twitter’daki Ankara Kuşu hesabına 50 bin Euro ödediğini iddia eden Öz, “İnsan Twitter infazcısına neden para öder?” diye sordu.


Kendisinin itirazlarına rağmen bu paranın ödendiğini belirten Öz, “İtiraz eden bir kişi daha oldu o yönetim kurulunda. Niye ödendi bu para? Eğer bir açığın varsa kendi hesabından vereceksin, eğer bir sorunun varsa kendi imkanlarınla çözeceksin. Ama anladım ki Ankara Kuşu üzerinden bize de operasyon yapılacakmış, biz de terbiye edilecekmişiz” açıklamasında bulundu. Hizmet-İş Sendikası tarafından yapılan açıklamada, Hüseyin Öz’ün, 2015’ten 12 Eylül 2022 tarihine kadar sendikada Genel Başkan Vekili olarak görev yaptığı belirtilerek, “Adı geçen kişinin genel başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz hakkındaki iddiaları asılsız olup iftiradan ibarettir” ifadeleri kullanıldı.

Sendikanın tüm iş ve işlemlerinin Genel Başkan Vekili sıfatıyla kendisinin bilgisi ve koordinasyonu dahilinde yürütüldüğü ve yönetim kurulu kararlarında da imzasının bulunduğu bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Buna rağmen kişisel çıkar ve hesapları uğruna, asılsız iftiralar ile genel başkanımız, yönetim kurulumuz ve tüm Hizmet-İş camiasının itibarını zedelemeye, töhmet altında bırakmaya çalışmıştır. Bu uğurda şahsını, görev ve yetkilerini dahi yok saymıştır. Hüseyin Öz, ödeme belgeleri, ödemeye ilişkin Yönetim Kurulu kararı, Yönetim Kurulu kararındaki muhalefet şerhini, ödeme tarihini ve diğer belgeler ile bu iddiasını ispatla mükelleftir. Aksi halde müfteridir.”