Hakan Kara, TCMB faizi ve mevduat faizi arasındaki farkı gösterdi: Faiz daha da düşecekmiş...

Hakan Kara, TCMB faizi ve mevduat faizi arasındaki farkı gösterdi: Faiz daha da düşecekmiş...
Eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Cnn İnternational'a verdiği demeçte faizlerin daha da düşürüleceğini söylemesine atıfta bulunarak "Faizler daha da düşecekmiş,...

Eski TCMB Başekonomisti Hakan Kara, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Cnn İnternational'a verdiği demeçte faizlerin daha da düşürüleceğini söylemesine atıfta bulunarak "Faizler daha da düşecekmiş, dağılabiliriz arkadaşlar" dedi.

Kara bu söylemi kur korumalı mevduat'ın (KKM) devreye alınmasından sonra mevduat faizi ve politika faizi arasındaki makasın açıldığını gösteren bir grafiği paylaşarak söyledi. Kara'nın paylaştığı grafiğe göre KKM'nin devreye alınmasının ardından başlayan faiz indirimleri sonrası mevduat faizinin hızla yükseldiği görülüyor.

Şu an yüzde 8,5 olan politika faizine karşın 1-3 ay vadeli mevduat faizleri yüzde 30'ların üzerinde olduğu görülüyor. Böylece aradaki makas farkının yüzde 20'lerden fazla olduğu görülüyor.