Hakaret davaları ekmek kapısı oldu

Hakaret davaları ekmek kapısı oldu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, cumhurbaşkanına hakaret suçundan verilen bir mahkûmiyet kararında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel’in vekâletnamesi bulunmadığı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, cumhurbaşkanına hakaret suçundan verilen bir mahkûmiyet kararında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel’in vekâletnamesi bulunmadığı halde mahkeme tarafından gerekçeli kararda “katılan vekili” olarak yazıldığını ve Özel’in vekalet ücreti aldığını gündeme getirdi. TBMM Başkanlığı’na araştırma önergesi veren CHP’li Başarır, Cumhurbaşkanı avukatlarının mal varlıklarının araştırılmasını talep etti.
‘HAKARET DAVALARI RANT KAPISINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ’
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçundan bu zamana kadar 9 bin 554 davada hüküm verildiğini hatırlatan CHP’li Başarır, “Cumhurbaşkanı avukatı Ahmet Özel’in yaptığı gibi cumhurbaşkanına hakaret suçlarından karara bağlanan davalarda aynı yöntemlerin uygulandığı düşünüldüğünde, söz konusu Cumhurbaşkanı avukatların milyonlarca haksız kazanç elde etiği ve adeta açılan hakaret davalarının bir rant kapısına dönüştüğü anlaşılmaktadır” dedi.
Başarır geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı’na hakaret davalarında 38 milyon 980 bin lira tahsil edildiğini iddia etmişti. Konuyu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Meclis’te yaptığı konuşmada gündeme getirmişti.