Hakaret etme cevap ver

Hakaret etme cevap ver
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM grup toplantısında Çin’den ithal edilen koronavirüs aşıları ile ilgili sorular sordu.Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:“Sağlık Bakanı’na ‘Aşıda (Sinovac) aracı olan var...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM grup toplantısında Çin’den ithal edilen koronavirüs aşıları ile ilgili sorular sordu.
Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
“Sağlık Bakanı’na ‘Aşıda (Sinovac) aracı olan var mı’ diye soruluyor. Sağlık Bakanı ‘Doğru değil, herhangi bir aracı yok’ diye açıklama yapıyor. 9 Şubat 2021’e kadar 10 milyon 162 bin 123 doz aşı getirildi. Esenboğa Gümrüğü’nden geçiyor aşılar. 1 milyon 242 bin doz aşı, Keymen İlaç A.Ş. tarafından faturalanıyor. 1 milyon doz aşı için ücret alınmıyor. 12 milyon dolarlık aşı ücretsiz verilmiş. Sayın Bakan ve Erdoğan’a soruyorum: Ücretsiz olarak ithal edilen 1 milyon aşı, Devlet Malzeme Ofisi’ne her dozu 12 dolardan fatura edildi mi, edilmedi mi? İthal edilen bir milyon doz aşı, ücretsiz olduğu Esenboğa Gümrüğü’ndeki beyannamesinde var. Bu firma 1 milyon doz aşıyı, her dozu 12 dolardan ithal etti mi etmedi mi?”
Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği, Çin›den gelen 1 milyon doz koronavirüs aşısına dair gümrük belgesi ortaya çıktı. Belgede «bedelsiz» ibaresi dikkat çekiyor.
5 SORUYU HATIRLATTI
Gara operasyonuna ilişkin açıklamalarda da bulunan Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta operasyona ilişkin beş soru sorduğunu hatırlatarak, “Bana hakaret edeceğine millet bu soruların cevabını merak ediyor beyefendi” dedi.