HAKEMLİĞE KADIN ELİ DEĞECEK

İstifa eden Sabri Çelik’in başkanlığını yaptığı Merkez Hakem Kurulu’nun yerine, Prof. Dr. Lale Orta başkanlığındaki Merkez Hakem Kurulu (MHK) atandı. Ülke futbolu ve hakemliği için hayırlı olsun.

Önümüzdeki Haziran ayı içerisinde, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) olağan seçimi var. Bu geçiş döneminde, Lale Hoca ve kurulunun, yara alan hakemliği güvenli sulara çekmesi diliyorum.

Kurul üyelerine bakıldığında, hakemlik açısından bazı dengelerin değiştiğini –hakemlik kurumu içerisinde olanlar- göreceklerdir. Umarım ve dilerim ki; liyakatın ön plana çıktığı, hak edenin hak ettiği maça gittiği, hakem siyasetinin olmadığı bir dönem başlasın. Lale Orta hocamız, inşallah, Haziran ayı sonrasında da MHK Başkanı olarak devam etsin.

Değerli MHK Başkanı ve üyeleri; Allah utandırmasın inşallah. Doğrularınızın yanında olduğum kadar, yanlışlarınızı da bu sütunlarda paylaşacağım.

Lale Başkanım; belki ilk olmaz ama sizden de bir röportaj rica ediyorum…

Uğur’lu Futbol’a hoş geldiniz…


GALATASARAY – ÜMRANİYESPOR ( ÇARŞAMBA 20.00 )
Galatasaray’ın sezon başında, 10 maçlık galibiyet serisi yakalayacağını söyleseler, en başta Sarı- Kırmızılı takım taraftarları inanmazdı herhalde. İyi bir 9 numaranın, takımın çehresini nasıl değiştirdiğini izliyoruz. Arjantinli atıyor, attırıyor ve futbolu ile de büyük keyif veriyor. Ümraniyespor’un iyi futbol oynadığını ama hak ettiği puan yada puanları ufak hatalar sonucu kaçırdığını düşünüyorum. Umut Nayir’ın artan performansına, defans oyuncuları da katkı yapabilse, sıralamada farklı bir Ümraniye görürdük. “Kapalı Gişe” oynayacak Galatasaray’ın yeni bir rekor kıracağını tahmin ediyorum.


ADANA DEMİRSPOR – FENERBAHÇE ( PERŞEMBE 20.00 )
Bir takım için en tehlikeli dönem, havaya girdiği ve saha içi disiplini kaybettiği dönemdir. Adana Demirspor, son maçlarında “havalı” oynuyor ve aşırı özgüven, çok tehlikeli. Teknik Direktör Montello, takımın yeryüzüne inmesini sağlamak zorunda ki, Demirspor tekrardan kolej takımı havasını yakalayabilsin… Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında zorlanmadan kazandı. Bu deplasman, Sarı-Lacivertli takımın, gücünü test maçı olacaktır. Yalnız; farklı galibiyet sonrası, Fenerbahçe’nin daha sert bir rakip ile oynayacağını hatırlatmak isterim.

ALANYASPOR – SİVASSPOR ( SALI 17.00)
Alanyaspor Teknik Direktörü Farioli’yi anlayabilmek ve ne zaman ne yapacağını kestirebilmek mümkün değil… Geriden oyun kurma saplantısının ne zaman tutacağı belli olmuyor. Alanya’nın kadro yapısının bu oyun tarzını oynayamayacağını ne zaman görecek acaba? Sivasspor’un gidişatı umut vermiyor açıkçası. Üst üste alacağı üç galibiyetle düzlüğe çıkar ancak o üst üste galibiyeti alacak oyun yok sahada.

KARAGÜMRÜK – BEŞİKTAŞ ( SALI 20.00)
Geçtiğimiz haftayı maç yapmadan geçiren Karagümrük, seri galibiyetlerle kanat açmış Beşiktaş’ı ağırlayacak. Alanya karşısında, geriden gelip öne geçmesine rağmen, bir puana razı olmuştu Pirlo’nun takımı. Kırmızı- Siyahlı takımın oyunu her hafta daha da oturuyor. Borini’nin hem oyuna hem de skora katkısı çok fazla. Şenol Güneş yönetiminde üst üste 6. galibiyetini alan Beşiktaş, istim üzerinde. Artan Gedson Fernandes performansını seyretmek büyük keyif. Maçın tek olumsuz yanı, karşılaşmanın Atatürk Olimpiyat Stadında oynanacak olması. Acaba, 20.00 yerine, 17.00’de oynansa daha güzel bir maç seyretmez miydik?

KASIMPAŞA- GİRESUNSPOR (ÇARŞAMBA 17.00)
Kasımpaşa çok kırılgan takım görüntüsünde. Fenerbahçe maçında, yedikleri ikinci gol sonrası, sahada hiç yoktular.Selçuk İnan, takıma katkı sağlamak istiyorsa bu sorunu çözmek zorunda.Giresunspor’u, Galatasaray karşısında tanıyamadım açıkçası. Sadece, ikinci yarının başından golğ yedikleri 63. dakikaya kadar, bal yapmayan arı tadında oynamaya çalıştılar. İkinci golü yedikten sonra, hiç direnç gösteremediler. Puan kaybının çok can yakacağı haftalarda dikkatli olmalı Çotanaklar…

GAZİANTEP - HATAYSPOR ( ÇARŞAMBA 17.00 )
Haftalar sonra galip gelen iki takım karşı karşıya. 10 haftadır galip gelemeyen Gaziantep, deplasmanda Ankaragücü’nü, 7 hafta boyunca üç puanı bir arada göremeyen Hatayspor da, Trabzonspor’u yenmişti. Gaziantep’de Erol Bulut’un teknik direktörlük görevinden ayrılması, geçen hafta özelinde, yaramış gibi gözüküyor. Bunun sağlamasını bu karşılaşmada göreceğiz. Trabzonspor karşısında 2 gol atıp, en az 2 gol kaçıran Hatayspor, bu deplasmana rakibinin iki puan gerisinde geliyor. Altı puanlık seyir zevkinin yüksek olacağı bir maç olacaktır.

TRABZONSPOR- ANTALYA ( ÇARŞAMBA 20.00 )
Hatayspor karşısında öne geçmesine rağmen, sahada mağlup ayrılan Trabzonspor’da işler iyi gitmiyor. Liderin 13 puan gerisinde kalan Trabzonspor için mutlak kazanılması gereken bir maç. Deplasmanda farklı, evinde farklı oynayan Bordo- Mavili takım için bu maç, 3 puandan daha da fazlası. Sekiz hafta sonra zor da olsa kazanan Antalyaspor’un da şiddetle puana ihtiyacı var.Akdeniz ekibi, kötü futbol oynamıyor ancak bu oyununu golle taçlandıramıyor. Son maçında Ümraniyespor karşısında son dakikalarda attığı golle galip gelmişti. Eğer Antalyaspor, topu rakibine verip geçiş oyunu yapmayı başarabilirse sonuçları farklı olabilecek bir maç seyredebiliriz.

KAYSERİSPOR – BAŞAKŞEHİR ( PERŞEMBE 17.00 )
İstanbulspor karşında iki defa geriye düşen Kayserispor, usta ayakları sayesinde kazanmayı başardı. Ancak bu galibiyeti bir parça da hatalı goller yiyen İstanbulspor kalecisine borçlular. Her zaman böylr ikram da bulunan, rakip kaleci bulamazlar. Başakşehir’in ritmini yakalamaya başladığını düşünüyorum. Zirve takibinin devamı ettirmek isteyeceğini tahmin etmek, falcılık değil.

KONYASPOR – İSTANBULSPOR ( PERŞEMBE 17.00 )
Gönderir misin İlhan Palut hocayı? Zehirden de acı olsa, Konyaspor sezonu İlhan Hoca ile tamamlamak mecburiyetindeydi. Konyaspor, yine maç kazanır ama bu sezon için kepenkleri indirdi. Kendi evinde iki kere öne geçip saçma sapan goller yersen, puan durumdaki yerini kabullenirsin… Son iki maçtır, İstanbulspor’un oyununda gerileme görüyorum. Kötü oynarken de kazanabilirse, rahat bir nefes alır İstanbulspor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Uğur Temel Arşivi

Cemre

26 Şubat 2024 Pazartesi 07:00