Hakikaten Merak Ediyorum

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 16, 2020 / 07:15

Tayyip Bey, 2019 yılının Şubat ayında sanatçılarla bir araya gelmişti. Sanatçılarımızın isimlerini yazmama gerek yok, her Cumhurbaşkanlığı etkinliğinde aynı isimler var.


Buluşma bir hayli ses getirmişti. Zira sektörün yıllardır devam eden kemikleşmiş sorunları 15 günde yasa çıkarılarak çözülmüştü.
Başkanlık Sisteminden faydalanan nadir insanlardan olmuşlardı.
O günlerde sanatçılarımız adına mutluluğu ve sorunu çözülemeyenler adına da sitemimi dile getirmiştim.
Aradan zaman geçti… Sanatçılarımız yine Cumhurbaşkanlığı etkinliği ile gündem oldu.


Bu defa Youtube üzerinden verdikleri konser nedeniyle Cumhurbaşkanlığı tarafından ödenen yüksek miktardaki ücret söz konusuydu.
Tüm dünyada koronavirüs sebebiyle sanatçılar ülkesinin vatandaşlarına destek olmak için ücretsiz konser verirken, bizimkilerin ücretli vermesi elbette eleştirilecek bir durum.
Bir tarafta iktidar “Biz bize yeteriz” kampanyası yapıp vatandaştan 10 TL destek isteyecek diğer taraftan sanatçılara yüksek miktarda ücret ödenecek.
Aklım almıyor cidden; hepimizi isyan noktasına getiren hayvan yasası bile hâlâ çıkmamışken, sanatçıların sorunları 15 dakika da şak diye çözülüyor.
İnsanlar maddi ve manevi anlamda zor durumdayken, faturalarını ödeyemezken, konserlerin yayınlandığı youtube kanalını izleyemezken; sanatçılara milyonlarca lira ödeniyor.
Zerre kadar art niyetim yok, hakikaten merak ediyorum. Cumhurbaşkanlığında çalışan ve makamında sanatçıları (özellikle de bir kısmını) koruyan kollayan kim?
Lütfen kimse “Sanatçılar bu işten ekmek yiyorlar.” filan demesin. Olağanüstü bir dönem yaşıyoruz. Bir sanatçının; temizlik işçisinden, emekliden, asgari ücretli çalışandan ne üstünlüğü var? Ki sanat, sadece şarkı icra eden birkaç kişiyi kapsamıyor.


Lütfen… Kriz anlarında, belirli müteahhit, iş insanı ve sanatçıların sorunları ve ekonomik durumları öncelenmesin.
Bu dönemde üstünlüğü olan tek meslek grubu, canını tehlikeye atarak görevlerini yapmaya çalışan sağlık çalışanlarımızdır.
Biz Türkiye olarak bir aileysek, zor günleri birlikte aşacaksak bu sadece belirli bir grup/gruplar korunarak olmaz.

Ayşe Baykal

Ayşe Baykal, İstanbul doğumlu olup aslen Karadenizlidir. Hafızdır… Genç yaşta siyasetle tanışmış, Refah Partisi ve Fazilet Partisi’nde İlçe Kadın Kolları Başkanlığı ve İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Hürriyet gazetesi ile başladığı yazarlık serüvenine OdaTV ve Gazete Pencere ile devam etmiştir. TV5’te “Ayşe’nin Penceresi” adlı programı hazırlayıp sunmuştur. İstanbul Üniversitesi Sosyoloji mezunudur. İkiz kardeş olarak dünyaya gelen Ayşe’nin iki ağabeyi vardır. Kedisi Bulut’un insanıdır. Yay burcudur… Yazmak en büyük tutkusudur.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top