Hakim savcıya var, nedense polise yok

Hakim savcıya var, nedense polise yok
Adalet Bakanlığı, VakıfBank’la yaptığı anlaşmanın detaylarını paylaştı. Üç yıllık anlaşmaya göre, bakanlık personeline eşit ve tek seferde 25 bin TL promosyon ödenecek. Ödemeler 1 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında yapılacak.Adalet...

Adalet Bakanlığı, VakıfBank’la yaptığı anlaşmanın detaylarını paylaştı. Üç yıllık anlaşmaya göre, bakanlık personeline eşit ve tek seferde 25 bin TL promosyon ödenecek. Ödemeler 1 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında yapılacak.

Adalet Bakanlığından yapılan açıklama şöyle: “Adalet Bakanlığı personelinin banka promosyon anlaşması rekor bir rakamla protokole bağlanmıştır. Adalet Bakanlığı merkez ve merkez dışı birimleri ile adalet teşkilatında görev yapan personelin maaş, ücret ve diğer ödemelerinin yapılacağı bankanın tespit edilmesi amacıyla gerçekleştirilen ihalenin ilk oturumu 19 Ağustos 2022 tarihinde yapılmıştır. İhalenin ilk oturumunda en yüksek teklif 20 bin 100 TL olarak Vakıfbank tarafından verilmiştir. Diğer bankalar ise ihaleden çekilmiştir. Bakanlığımız temsilcileri ve Büro Memur Sen ile Koop İş Sen yetkililerinin katılımıyla 22 Ağustos 2022 tarihinde yapılan ihalenin son oturumunda Vakıfbank peşin ödenmek üzere 25 bin TL olarak teklifini revize etmiştir. Bu teklif üzerine ihale bu rakam üzerinden sonuçlandırılmıştır.”

POLİSLERE PROMOSYON: 5 YIL İÇİN AYLIK 300’ER TL
Emniyet Genel Müdürlüğü, 330 bin personelin 5 yıllık maaşının yatırılması karşılığında 300 TL’lik banka promosyonu anlaşması yaptığını açıklamıştı. Polisler bu duruma tepki göstermişti. CHP’li Murat Bakan, maaş promosyonu karşılığında Emniyet’in araç alacağını ve polislerin hakkının yendiğini ileri sürmüştü. Emniyet’ten yapılan açıklamada ise araç alınacağı iddiası reddedilmişti.