Hâkimden gazeteci Ağırel’e 2 ay haber yasağı

Hâkimden gazeteci Ağırel’e 2 ay haber yasağı
Hakkında ilaç ithalatında usulsüzlük yaptığı, silah kullandığı, zorla senet imzalattırdığı gibi suçlamalar bulunan eski AKP milletvekili Şükrü Ayalan, İstanbul 1. Aile Mahkemesi’ne başvurarak, “Ailenin Korunması ve...

Hakkında ilaç ithalatında usulsüzlük yaptığı, silah kullandığı, zorla senet imzalattırdığı gibi suçlamalar bulunan eski AKP milletvekili Şükrü Ayalan, İstanbul 1. Aile Mahkemesi’ne başvurarak, “Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” kapsamında gazeteci Murat Ağırel’e karşı tedbir kararı aldırdı. Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan’ın köşesine taşıdığı karar kapsamında, 2 ay boyunca Ağırel’in, Ayalan hakkında konuşması ve yazması “yasaklanıyor”.

Pehlivan yazısında “Eski bir AKP milletvekili aile ve kadının korunması için çıkarılan bir kanunu kullanarak, bir gazetecinin kendisi hakkında yazmasını ya da konuşmasını yasaklattı. Uygulanmaması bu topraklarda her yıl yüzlerce kadının erkekler tarafından öldürülmesine neden olan bir kanun, gazeteciyi susturmak için kullanılıyor. İstanbul Sözleşmesi’nden çıkan iktidarın hukuk sistemi, kadınları koruyan son kanunu da eski vekillere kalkan yapıyor” ifadelerini kullandı.