Hakime sormak bu kadar mı zor

Hakime sormak bu kadar mı zor
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyaset yasağı cezası aldığı davaya ilk olarak bakan hakim Hüseyin Zengin’in, Samsun’a atanması ve bu atamayla ilgili olarak kamuoyunda...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyaset yasağı cezası aldığı davaya ilk olarak bakan hakim Hüseyin Zengin’in, Samsun’a atanması ve bu atamayla ilgili olarak kamuoyunda yer alan iddialar hakkında inceleme yapılması amacıyla Hakimler ve Savcılar Kurulu’na (HSY) başvuruldu.

İmamoğlu'nun avukatları dün konuya ilişkin iddiaların araştırılması istemiyle HSK'ye dilekçe verdi.  Başvuru öncesi açıklama yapan CHP PM Üyesi Gökhan Günaydın, dilekçelerindeki birinci talebin, mahkeme devam ederken, duruşma hakimi Hüseyin Zengin’in İstanbul’da çalışma hakkı varken hangi amaçla Samsun’a tayin edildiğinin açıklanması olduğunu söyledi.

"Biz diyoruz ki bu soruşturmayı ve incelemeyi açınız" diyen Günaydın,  soruşturma yapılırken de Hüseyin Zengin ile gazetecilerin ifadelerine başvurulmasını isteklerini söyledi.