HÂLÂ KONUŞUYOR

HÂLÂ KONUŞUYOR
Oyuncu Şahan Gökbakar ile Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ile arasında Twitter’da polemik yaşandı. Gökbakar, Kınık’a belgelerle yanıt verdi.Gökbakar, sosyal medya hesabından Kınık’ın bir fotoğrafına yer vererek,...

Oyuncu Şahan Gökbakar ile Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ile arasında Twitter’da polemik yaşandı. Gökbakar, Kınık’a belgelerle yanıt verdi.
Gökbakar, sosyal medya hesabından Kınık’ın bir fotoğrafına yer vererek, “Sana kırmızı çok yakışıyor, yarışmayan adam. Huzur haklı pazarlar” ifadelerini kullandı.

İSMET PAŞA İLE YANIT VERDİ
Kınık ise Gökbakar’ın paylaşımına özetle şu yanıtı verdi:
“Şahan bey, bionuzda insan-baba-komedyen yazıyor, anlıyorum sizi size şöhret lazım. Ben de insanım, babayım sizden farklı olarak dedeyim de ve üniversite hocasıyım. Velev ki hata yapmış bile olsa bir insanı nefret objesi haline getirmek, TV ekranlarına resmini saatlerce sabitleyip linç duygusunu topluma yaymak, insanları tanımadığı bir insanın üzerinde tepinmeleri için kışkırtmak ne insanlığa ne babalığa sığar, ayrıca komik de değil.

Kızılay bu işi yeni de yapmıyor, Atatürk’ün emri ile İsmet Paşa’nın onayı ile yapılan çadır satışları var. Ekranlara çıkıp maalesef attığı imzaları unutan eski Kızılay Genel Başkanları’nın ve Yönetim Kurulu üyelerinin aldığı kararlarla yaptığı satışlar da var ki bunlar da yasal. Ha seleflerimizin yasal olmayan işleri de var, mesela kurup kurumu zarara uğrattıkları şirketler, ihmaller, suistimaller vs, zaten o konularda mahkemelerde yargılanıyorlar. Gözlerinin içine bakarak savunma hakkı vermediğiniz hiçbir insanı linç etmeyin, kul hakkıdır.”

GÖKBAKAR: BENDE ŞÖHRET ÇOK DA SİZDE UTANMA YOK
Gökbakar da Kınık’ın yanıtının ardından yeni bir paylaşım yapıp, “Kerem bey bırakın edebiyatı. Siz TRT’de çalışan oğlunuzu Kızılay Genç başkan yardımcısı yapıp 60 bin TL’ye yakın maaş bağlayan bir babasınız. Millet dışardayken şirketlerinizdeki çadırları da onlara yollasaydınız satmak yerine! Bende şöhret çok da sizde utanma duygusu yok maalesef” ifadelerini kullandı.

KINIK: SİZİN MESELENİZ BAŞKA
Kınık ise bu ifadelere, “Tam da bunu söylüyordum Şahan bey, Kızılay’da ne ailemden ne yakın uzak akrabalarımdan kimse çalışmıyor, oğlum Kızılay gönüllüsü, benim 12 yerden maaş ya da huzur hakkı aldığım iftirası gibi bu da yalan. Varsa elinizde maaş aldığına dair bilgi belge verin savcılığa gereğini yapsın ama sizin için bir insanın izzetini şerefini karalayıp ayaklar altına almak o kadar kolay o kadar sıradan bir şey ki araştırmaya tenezzül bile etmezsiniz. Ben afet tıbbı hocasıyım, 72 saat şehirlere arama kurtarma ekip ve ekipmanları, sağlık kapasitesi dışında trafiği kilitleyecek araç/Tır sokulmaz. AFAD ve Kızılay gönderilmesi gereken zamanda tüm barınma kapasitesini sahaya 3000’i aşkın TIR ile indirdi zaten. Sizin meseleniz depremzede falan değil, sizin meseleniz başka. Selam üzerinize olsun” yanıtını verdi.

“ÖZÜR DİLEYİP, GÖREVİ BIRAKIN”
Kınık’ın “huzur hakkı aldığım iftira” açıklamasının ardından belgelerle yanıt veren Şahan Gökbakar şu ifadeleri kullandı:
“Kerem bey gazeteciler yazdı, yayınladı. Bizler de oradan öğrendik. 12 YK başkanlığından toplam 306.244tl aldığınız yazıyor… Bütün bunları bırakalım, niye kızdı insanlar size ve neden istifa etmelisiniz? Çünkü AFET ANINDA ÇADIR SATTINIZ. Özür dileyip, görevi bırakın! Gerisi boş.”

KINIK: O İFTİRA TABLOSU DOĞRU DEĞİL
Bunun üzerine de Kınık, “O iftira tablosu excel’in hiç bir hücresi doğru değil. Tamamı yalan ve sizler gibi insanların kanaatlerini duygularını çarpıtmak için uydurulmuş tablolar. O iftira tablosunu yapan kişi adalet karşısında hesap veriyor şimdi. Umarım paylaştığınız son yalan olur” diye yazdı.

GÖKBAKAR: YAKIŞANI YAPIN…
Şahan Gökbakar’ın yanıtı ise, “Kerem bey, maaşınız da inanın zerre umrumda değil. Konu basit. AFET ANINDA KIZILAY ÇADIR SATTI… yapılması gereken özür dileyip istifa etmek… Laf cambazlığını ve göbeğinizi içeri çekerek siyah beyaz yakışıklı resim atmayı bırakın. Yakışanı yapın, istifa edin…” oldu.