Hâlâ mı türküden ceza

Son Güncellenme Tarihi: Temmuz 8, 2021 / 06:56

Muhalif kanallara art arda cezalar yazan RTÜK, bu kez de Halk TV, FOX, KRT, TELE1, TV100’e fatura kesti. Eski CHP milletvekili Hilmi Yarayıcı’nın Halk TV’de Cemo türküsünü seslendirmesi, RTÜK’ün kanala ceza kesmesine yetti. Türkü nedeniyle ‘Terörü övmek’ ve ‘teşvik etmekten’ yüzde 3 idari para, 3 kez de program durdurma cezası verildi. Karara RTÜK üst kurul üyeleri İlhan Taşçı ve Okan Konuralp karşı oy kullandı. 
KONURALP: İKTİDARIN RTÜK’TEKİ YANSIMASI
RTÜK , üyesi Okan Konuralp tepki çeken kararı sosyal medya hesabından duyurdu. RTÜK üyesi Konuralp, “Mevcut siyasi irade ve bu iradenin RTÜK’teki yansıması fikir/ ifade ve basın özgürlüğünün önündeki engeldir. Lakin tüm engeller de aşılmak içindir. Aşılır!” derken Sözcü TV’ye -geç de olsa- logo onayı verildiğini de duyurdu.
YORUMCU LEVENT
GÜLTEKİN’İN SÖZLERİ DE SUÇ SAYILDI 
RTÜK, Halk TV’ye ceza verirken bununla da yetinmedi. ‘İki Yorum’ programında Murat Sabuncu ile birlikte gündemi değerlendiren Levent Gültekin’in sözleri suç sayıldı.
TELE 1’E 4 AYRI CEZA
RTÜK, Mehmet Tezkan’ın konuk olduğu 5. Boyut programında yaptığı açıklamaları, Can Ataklı’nın Gün Başlıyor programında söyledikleri, Kemal Okuyan’ın Türkiye’nin Gündemi programında söyledikleri ve Mithat Sancar’ın İzmir HDP binası önünde yaptığı açıklama sırasında atılan sloganları gerekçe gösterilerek TELE1’e dört ayrı para cezası verildi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top