Hala yüzde 48 aşı yaptırmam diyor

Hala yüzde 48 aşı yaptırmam diyor
MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin "Koronavirüs aşısı geldiğinde yaptıracak mısınız?" sorusunun yöneltildiği bir anket yaptı. Ankete katılanların yüzde 51,5'i "Evet, yaptıracağım" derken, "Hayır, yaptırmayacağım" diyenlerin...

MetroPOLL Araştırma Şirketi'nin "Koronavirüs aşısı geldiğinde yaptıracak mısınız?" sorusunun yöneltildiği bir anket yaptı. Ankete katılanların yüzde 51,5'i "Evet, yaptıracağım" derken, "Hayır, yaptırmayacağım" diyenlerin oranı yüzde 48,5 oldu. Aşıyla ilgili daha önce başka bir şirketin yaptığı ankette, "Aşı yaptıracağım" diyenlerin oranı yüzde 46, "Hayır yaptırmayacağım" diyenlerin oranı yüzde 54 oranında hesaplanmıştı.

SEÇMENLERİN AŞI YANITI

AK Parti seçmeninden "Evet yaptıracağım" diyenlerin oranı yüzde 59,1 olurken; CHP seçmeninden aşı yaptıracağını söyleyenlerin oranı yüzde 37,2'de kaldı. İYİ Parti seçmeninin yüzde 56,6'sı aşı yaptıracağını söyledi. MHP'den "aşı yaptıracağım" diyenlerin oranı yüzde 57,6 iken; HDP seçmeninin yüzde 55,1'i "aşı yaptıracağım" yanıtını verdi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz ise aşı yaptırmanın hem kişisel hem de toplumsal bir görev olduğunu vurguladı.