Halit Kıvanç hayatını kaybetti

Halit Kıvanç hayatını kaybetti
Birçok farklı basın kuruluşunda çalışmış, sesiyle radyoya, güleryüzüyle televizyona damga vurmuş gazeteci Halit Kıvanç hayatını kaybetti.Türkiye’de çok sayıda kişinin sevdiği ve çocukluklarında etkili bir iz bırakmış...

Birçok farklı basın kuruluşunda çalışmış, sesiyle radyoya, güleryüzüyle televizyona damga vurmuş gazeteci Halit Kıvanç hayatını kaybetti.

Türkiye’de çok sayıda kişinin sevdiği ve çocukluklarında etkili bir iz bırakmış futbol yorumcularından ve spikerlerden biri olan Halit Kıvanç’ın oğlu Ümit Kıvanç, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Cenaze 27’si perşembe, öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı içindeki camiden kalkacak, aynı mezarlığa defnedilecek” açıklamasında bulundu.

18 Şubat 1925’te İstanbul’un Fatih ilçesinde doğan Kıvanç, 1963 senesinde BBC Türkçe Servisi’nde çalışmıştı.

Kıvanç, daha sonra kendisine 5 yıllık kontrat teklif edilmesine rağmen, “Ben öğrendiklerimi memleketimde uygulamak için gitmek istiyorum” diyerek Türkiye’ye döndü.
Yazar ve sunucu olarak iki yüzü aşkın ödül kazanan Halit Kıvanç, “Bugüne kadar aldığım en büyük ödül herkesin bana ‘Halit Ağabey’ diye hitap etmesi” demişti.