Halk TV muhabirine canlı yayında çekiçli saldırı

Halk TV muhabirine canlı yayında çekiçli saldırı
Halk TV’de yayınlanan Ayşenur Aslan ile Medya Mahallesi programında Malatya’da deprem bölgesinden son durumu aktaran Halk TV muhabiri Ferit Demir’e saldırı girişiminde bulunuldu.Malatya’da deprem bölgesinden canlı yayına bağlanan...

Halk TV’de yayınlanan Ayşenur Aslan ile Medya Mahallesi programında Malatya’da deprem bölgesinden son durumu aktaran Halk TV muhabiri Ferit Demir’e saldırı girişiminde bulunuldu.

Malatya’da deprem bölgesinden canlı yayına bağlanan Demir, anons yaptığı sırada çevreden Demir’e yaklaşmaya çalışan bir şahısın elinde çekiç olduğu görüldü. O sırada yayın belli bir süreliğine kesildi. Demir, tekrardan canlı yayına bağlanarak yaşadığı saldırı girişimini şöyle anlattı.

“Konteyner kentlerin kurulduğunu, çadır durumunu anlatıyordum ki, aracıyla yoldan geçen bir vatandaş Halk TV mikrofonunu görünce saldırmaya çalıştı. Tehditler savurarak yanıma geldi ve ‘hükümete bir şey söylemeyeceksiniz, sizi vururum’ dedi. Adam çekiçle saldırdı, anlayamadım. Biz gazeteciyiz, biz sadece var olan gerçekleri anlatmak zorundayız.

“POLİS, ÇEKİCİ BİZE VURMADIĞI İÇİN İŞLEM YAPAMIYORMUŞ”
Polis memuru vardı çevrede şikayetçi olduğumuzu söyledik ama polis memuru işlem yapmadı. ‘Ortam gergin, herkesin bir sıkıntısı var. Onun da bir sıkıntısı vardır’ dedi. Israrla şikayetçi olduğumuzu söyledik ama ‘çekici size vurmadığı için işlem yapamıyoruz’ dedi. İşlem yapabilmesi için çekici bize vurması gerekiyormuş.”

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak deprem bölgesinde yayın yapan Halk TV muhabiri Ferit Demir’e yapılan çekiçli saldırıyı kınadı.