Halkın bankalara borcu 1.5 trilyonu aştı

Son Güncellenme Tarihi: Ocak 3, 2023 / 11:41

CHP Milletvekili Candan Yüceer, yurttaşların bankalara olan toplam borcunun 2022 yılında 1 trilyon 533 milyar liraya ulaştığını, geçen yıl icra ve iflas dairelerine toplam 8 milyon 599 bin yeni dosya geldiğini belirtti. Yüceer, devletin 2 bin liranın altındaki alacaklardan vazgeçmesinin icra dosyası sayısını azaltacağı yönündeki beklentilerin de boşa çıktığını vurguladı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, yüksek enflasyon, temel tüketim ürünlerine gelen fahiş zamlar ve diğer nedenlerle insanların satın alma gücünün her geçen gün biraz daha azaldığının altını çizdi.

‘TAKİPTEKİ BORÇ MİKTARI 30,8 MİLYAR LİRA’
Satın alma gücü eriyen vatandaşın mecburi olarak bankalara başvurduğuna vurgu yapan Yüceer, 23 Aralık’a kadarki son bir hafta içinde bankalara borçların 32 milyar lira daha arttığını kaydetti. Yüceer, toplam borcun 1 trilyon 103 milyar lirasının bireysel (konut, otomobil, ihtiyaç) kredilerinden, 430 milyar lirasının da kredi kartı borç bakiyelerinden kaynaklandığını aktardı. Yüceer, son hafta tüketici kredilerinde 16,4 milyar liralık, kredi kartı borçlarında ise 16 milyar liralık artış kaydedildiğini paylaştı. Yüceer, vatandaşların bankalar tarafından icraya verilen borçlarının ise 30,8 milyar lira olduğunu ifade etti.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top