Halktan döviz ve sabır istedi

Halktan döviz ve sabır istedi
AK Parti lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. TÜİK’in aksine fiyatların fahiş şekilde arttığını kabul eden Erdoğan, bu artıştan yine stokçuları sorumlu tuttu. Erdoğan,...

AK Parti lideri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklama yaptı. TÜİK’in aksine fiyatların fahiş şekilde arttığını kabul eden Erdoğan, bu artıştan yine stokçuları sorumlu tuttu. Erdoğan, Katar’da heyetteki gazetecilere söylediği gibi “Stokçuluğa yönelen hiç kimsenin gözünün yaşına bakılmayacaktır” dedi. Erdoğan, Katar’da stokçuluk cezalarının artırılacağından ve stoklara el koyulacak bir düzenleme yapılacağından da bahsetti. Stokçulardan bahsederken enerji ve gıda fiyatlarındaki artışa da değinen Erdoğan, halktan ‘sabırlı’ olmalarını istedi. Erdoğan, Türkiye’yi 19 yıldır, “Hakka, hakikate, hakkaniyete dayalı bir demokrasi ve kalkınma anlayışıyla yönettiğini” de söyledi.

TL’yi değersizleştirip kurları yükselten ve halkı fakirleştiren yeni ekonomik modeli bir kez daha savunan Erdoğan, yine “Biz ne yaptığımızı biliyoruz, nasıl yapacağımızı biliyoruz, nereye gideceğimizi biliyoruz, ne elde edeceğimizi biliyoruz. Milletimizden bize güvenmesini ve sabırlı olmasını istiyorum” diye konuştu. Ancak Erdoğan, halka ve şirketlere seslenerek, “Bankada, yastık altında parası özellikle dövizi olan birey ve kurumlara çağrı yapmak istiyorum. Herkesi yeni ekonomi politikalarımızın getirdiği fırsatları değerlendirmeye davet ediyorum” sözleriyle de halkı fakirleştirecek yeni ekonomi programına destek istedi.

Yüksek faize kesinlikle inanmadığını belirten Erdoğan, “Düşük faiz politikasıyla kuru da enflasyonu da aşağı çekeceğiz ve bunu düzenleyeceğiz” iddiasında bulundu.

Devlet Denetleme Kurulu’nun dövizdeki manipülasyon iddialarını araştırmasıyla ilgili de Erdoğan, “Buralardan kimler çıkacak onları da görme fırsatımız olacak” derken, net rezervi ekside olan Merkez Bankasıyla ilgili Türkiye’nin rezerv konusunda bir sorunu bulunmadığını savundu.