Hamaney’den kız öğrencilerin zehirlenmesine sert tepki

Hamaney’den kız öğrencilerin zehirlenmesine sert tepki
İran, geçen kasım ayından beri okullarda kayıtlara geçen kız öğrencilerin zehirlenmelerini konuşurken İran lideri Ali Hamaney, bu işin sorumlularının cezalaranın “ibretlik” olmasını istedi.Mehr Haber Ajansı’na göre Hamaney,...

İran, geçen kasım ayından beri okullarda kayıtlara geçen kız öğrencilerin zehirlenmelerini konuşurken İran lideri Ali Hamaney, bu işin sorumlularının cezalaranın “ibretlik” olmasını istedi.

Mehr Haber Ajansı’na göre Hamaney, “Ağaç Dikme Günü” münasebetiyle yaptığı konuşmada, ülke genelinde endişeye yol açan kız öğrencilerin eğitim gördüğü okullarda yaşanan zehirlenme vakalarına değindi. Hamaney, “Yetkililer konuyla ilgili çalışıyorlar bunu biliyorum, olayın önemine binaen konunun üzerinde ciddiyetle dursunlar,” talimatını verdi.

İşin içerisinde bir suç şebekesi veya örgütsel bir yapının olma ihtimaline işaret eden Hamaney, toplumda endişe ve korkuya neden olan bu suça göz yumulamayacağını belirtti. Bunun, toplumun en masum kesimine yani çocuklara karşı işlenmesi nedeniyle “büyük bir suç” olduğunu vurgulayan Hamaney, “İstihbarat ve emniyet güçleri olayın baş amillerini tespit etmelidir. Olayın failleri, en şiddetli cezayla yargılanmalı ve cezalandırılmalıdır. Bunlara acınmamalı ve cezaları ibretlik olmalıdır,” dedi.

İDAMLA YARGILANACAKLAR
İran Yargı Erki Başkanı Gulamhüseyin Muhsin Ejei, zehirlenme vakalarına ilişkin tespit edilecek faillerin «idamla» yargılanacağını açıkladı. Ejei, “Bu iş, ‘yeryüzünde bozgunculuk çıkarma’ suçlarından biridir. Bu işin failleri tespit edilip yakalandığında, hiç şüphe olmadan kanunda yer alan ‘yeryüzünde bozgunculuk çıkarma’ suçunu işlemekten yargılanacaklardır,” dedi.