Hamaney’in yeğeni de tutuklandı

Hamaney’in yeğeni de tutuklandı
İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin gözaltına ölmesinin ardından ülke genelinde başlayan protestolar sürerken mollaların sert tavrı da tavizsiz sürüyor. Oyuncular, gazeteciler, futbolculardan sonra İran dini lideri Ali Hamaney’in...

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin gözaltına ölmesinin ardından ülke genelinde başlayan protestolar sürerken mollaların sert tavrı da tavizsiz sürüyor. Oyuncular, gazeteciler, futbolculardan sonra İran dini lideri Ali Hamaney’in yeğeni Feride Muradhani de tutuklandığı bildirildi.

Erkek kardeşi Mahmud Muradhani, şahsi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kardeşinin geçen hafta çarşamba günü gelen bir mahkeme celbi sonrasında savcılığa gittiğini, sonrasında tutuklandığını belirtti. Daha sonra Feride Muradhani’nin ne zaman çekildiğine ilişkin bilgi verilmeyen bir videosunu yayınladı. Feride Muradhani, yayınlanan videoda, İran halkının “rejimi devirmek için dış yardıma ihtiyacı olmadığını, ancak diğer ülkelerin İslam Cumhuriyeti’ni desteklememesi gerektiğini” söylüyor.

Muradhani, baskıları nedeniyle İran’a uygulanan yaptırımların etkisiz olduğundan şikayet ederek Birleşmiş Milletler’in (BM) bu “açık zulme karşı birkaç kısa ve etkisiz açıklamadan başka bir şey yapmadığını” belirtiyor.