HAMZAOĞLU FUTBOLU BU MU?

HAMZAOĞLU FUTBOLU BU MU?
İki takım da aynı yarı sahada. 22 adam sığar mı oraya? Ne sosyal mesafe var ne adam akıllı bir futbol anlayışı. Eskilerin deyimi ile ‘Çanakkale geçilmez’ diyen bir taktik.Malatyaspor, ne için gelmiş İstanbul’a? Yenmek...

İki takım da aynı yarı sahada. 22 adam sığar mı oraya? Ne sosyal mesafe var ne adam akıllı bir futbol anlayışı. Eskilerin deyimi ile ‘Çanakkale geçilmez’ diyen bir taktik.
Malatyaspor, ne için gelmiş İstanbul’a? Yenmek zorunda olan rakibini panikletip bir puanı aşırmak için mi? Beşiktaş takım olmaya çalışıyor. Künyesinde bir Süper Lig Şampiyonluğu bulunan Hamza Hamzaoğlu, bunu mu üretmiş? Üzüldüm, böyle bir futbol yok. Kuralları değiştikten sonra güreş var, boks var bunun yerine. Süre bitene kadar oyala rakibini, hasbelkader bir puan aldın mı tamam. “Müsabakayı aldım, yendim” diye dön evine. Peh peh peh.
Beşiktaş toplam 619 pas yaptı. Bu pasları kesmeye çalışan vizyonsuz rakibi, 275 pasta kaldı. Hayır umurumda değil al-ver pasları. Malatyaspor ilk yarı da ikinci yarı da golü atana kadar pas yapmayı bile zül saydı. Olmaz.
Malatyaspor, güzelim statta iki kale olduğunu unutmuş, ‘geleni karşılayayım böyle eve döneyim’ derdindeydi. Ligin tecrübeli yabancılarından Fofona, maç sonu yayıncı kuruluşa, “Neden kaleyi bulamadık bunu düşünmeliyiz” dediğinde ağzımda buruk bir tat vardı, hocaları adına.
Hele her oyundan aldığı oyuncudan posta yiyen Hamzaoğlu’nun dramını yazması ayrı bir dert.
504 isabetli pas yapmış Beşiktaş, en çok yapan Welinton. Anlamı yok yani. 16 şut yarı yarıya isabetli. Malatya’nın 1, yazıyla bir isabetli şutu var. Eee Hamza Hoca buna ne diyeceğiz? Peki, Beşiktaş savunmadan 10 topu uzaklaştırırken, Malatyaspor 17 top uzaklaştırmış, tebrik ederim.
Bu futbol değil. Seyircisiz oynanan o statta bu fırsat her hocanın eline kolay geçmezdi. Ucuzca harcandı.
Beşiktaş’ın Oğuzhan’ı kazanmasını en çok isteyenlerdenim. Souza’nın cezası onu ilk 11’de izlettirdi bize. Ve iyi ve samimi bir oyun ortaya koydu. Ben Sergen Hoca’nın Oğuzhan’ı kazanması durumunda bu sezonun en büyük transferini yönetime rağmen gerçekleştireceğini düşünenlerdenim.
Ghezzal ilginç bir oyuncu. ‘Sahayı gezdi durdu’ diyenler çıkabilir. Ama 55’nci dakikaya gelindiğinde yolladığı pas Larin’e golü atmaktan başka çare bırakmıyordu.
Dolasıyla yedek kulübedekiler Ghezzal’dan formaya kolay alamaz.
Golün ardından Malatya güya futbol adına bir iki adım attı, Beşiktaş geriye yaslandı ama manasız denemeler gördük.
Aboubakar’ın kaçırdığı iki gol saç baş yoldurtacak türdendi. Sergen Hoca’yı bile dedirtti, kenara çekildi son anlarda.
Beşiktaş iki de iki yaptı. Rakipleri de ahım şahım olmayınca iki haftada 6 puan önemli. Sergen Yalçın, “Bundan sonra mücadele eden bir takım göreceksiniz” sözlerinin arkasında durdu. Beşiktaş, yoğun ama işlevsiz bir baskıyla, mücadeleyle oynadı ama bu yetmez.
Maç öncesi sahaya ısınmak için LÖSEV tişörtüyle çıkan Kartallar en çok da benim içimi ısıttı. Kutlarım.