Hangisine güveneceğiz?

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 6, 2020 / 06:24

ERDOĞAN’IN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI İPTAL ETMESİNE TEPKİ YAĞDI

Yasağı “Gönlümüz razı gelmedi” diyerek iptal eden Erdoğan’a siyasiler tepki gösterdi. CHP’li Öztrak “Böyle bir ileri, iki geri adım atarak süreci yönetemezsiniz” derken İYİ Parti lideri Akşener de “İşte biz bu komiklikler olmasın diye iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem diyoruz” ifadesini kullandı.

GELECEK PARTİSİ: Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sokağı çıkma yasağını iptal etmesi üzerine sosyal medya hesabından şu mesajı paylaştı: Dün Sağlık Bakanı sokağa çıkma yasağı yok dedi. Akşam İçişleri Bakanı sokağa çıkma yasağı ilan etti. Cumhurbaşkanı yasağı kaldırdı. Bu bir yönetim krizi değilse, nedir? Ülkemizdeki her kriz temelde bir yönetim krizinin eseridir. Nerden baksan tutarsızlık!
BU NASIL GAYRİ CİDDİLİK?
CUMHURİYET HALK PARTİSİ: CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Erdoğan’a sert tepki gösterdi: “Bu karardan önce her zaman olduğu gibi ortada görünmeyen AK Parti Genel Başkanı, öğle vakti çıktı, kararı iptal etti. Böyle bir ileri, iki geri adım atarak süreci yönetemezsiniz. Bu nasıl bir çapaçulluk, nasıl bir dağınıklık, nasıl bir gayrı ciddilik? Recep Bey çıkıyor, “Günlük vaka sayısı yeniden yükselince bu kararı aldık” diyor. Tayyip Bey, “Gönlüm razı olmadı” diyor. Erdoğan, “Sokağa çıkma yasağını iptal ettim” diyor.Biz hangisini dinleyelim, hangisine inanalım, hangisine güvenelim? Recep Bey’e mi, Tayyip Bey’e mi yoksa Erdoğan’a mı? Bilim Kurulu bu kararın neresinde? Sizin planınız, programınız yok mu?
CHP’li Muharrem İnce de “Devlet hızlı karar almaz, devlet doğru karar alır. Sağlık Bakanı hafta sonu sokağa çıkma yasağı önerilmedi dedi, İçişleri Bakanlığı sokağa çıkma yasağı ilan etti, “şahsım” sokağa çıkma yasağını kaldırdı. Aklınız yerinde mi?” dedi.
‘komiklik’
İYİ PARTİ: İYİ Parti lideri Meral Akşener de yaşananları sosyal medyada değerlendirdi. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sokağa çıkma yasağını iptal ettiğini duyuran paylaşımını,  “İşte biz bu komiklikler olmasın diye İyileştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem diyoruz” şeklindeki not ile alıntılayarak paylaştı. Akşener’in paylaşımının kısa sürede çok fazla etkileşim alması da dikkat çekti.

TTB: Hızlı açılmadan endişe duyuyoruz

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi salgının halen sürdüğüne dikkat çekerek, “Türkiye’de henüz ilk dalga atlatılmamışken başlatılan ve adına normalleştirme denilen hızlı açılma sürecinden kaygılı olduğumuzu bir kez daha açıklıyoruz” dedi.
Birlik açıklamasında “ Tüm ülkeye yayılmış ve her ilde ve bölgede farklı dinamiklerle ve sayılarla seyreden salgında kısıtlamaların tüm ülkede serbestleştirilmesi kaygı uyandırmaktadır. Sürecin işleyişi AVM’ler açıldıktan iki hafta sonra Bilim Kurulu’nun AVM’lerde alınması gereken önlemleri içeren rehberin yayımlanmış olması örneğinde de görüldüğü gibi olması gerekenden uzaktır” ifadesine yer verdi.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top