Hani parmak izi eşleşmişti

Hani parmak izi eşleşmişti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin’de polisevine gerçekleştirilen ve bir polisin hayatını kaybettiği saldırı hakkında yeni bir açıklama yaptı. Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ‘tutuklu gazeteciler’ raporunda...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mersin’de polisevine gerçekleştirilen ve bir polisin hayatını kaybettiği saldırı hakkında yeni bir açıklama yaptı. Daha önce Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) ‘tutuklu gazeteciler’ raporunda isminin geçtiği Dilşah Ercan’ın saldırıyı gerçekleştirdiğini söyleyen Soylu, dün yaptığı açıklamada Ercan’ın ‘saldırıda rol oynadığı yönünde bulgular’ olduğunu ifade etti.

CHP’yi hedef almayı sürdüren Soylu, Kılıçdaroğlu’na özür dileme çağrısı yaptı.

Soylu, ilk açıklamasında Ercan’ın parmak izinin saldırıyla ilgili soruşturmada tespit edildiğini söylemişti.

Öte yandan PKK’nın yayın organından Soylu’nun ilk etapta öldüğünü iddia ettiği Dilşah Ercan’ın videosu servis edildi. Ercan videoda Mersin saldırısından söz ediyor ve saldırıyı gerçekleştiren örgüt mensuplarının ismini zikrediyor. Ercan’ın açıklamasını içeren video, yaklaşık 1 dakika uzunluğunda. Videoda Dilşah Ercan’ın sağ tarafında duvara yaslanmış şekilde kalaşnikof türü silah, arkasında ise PKK bayrağı ve Abdullah Öcalan’ın fotoğrafı yer alıyor.