Hani Türkiye uçacaktı

Hani Türkiye uçacaktı
İYİ Parti’nin ikinci olağan kurultayı, Ankara’da düzenlendi. Kurultayda tek başkan adayı olan Merak Akşener, kayıtlı 1379 delegeden, oy kullanan 1289’unun tamamının oyunu alarak bir kez daha parti Genel Başkanı seçildi.İYİ...

İYİ Parti’nin ikinci olağan kurultayı, Ankara’da düzenlendi. Kurultayda tek başkan adayı olan Merak Akşener, kayıtlı 1379 delegeden, oy kullanan 1289’unun tamamının oyunu alarak bir kez daha parti Genel Başkanı seçildi.
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin 2. Olağan Kurultayı’nda yaptığı açıklamada, İYİ Parti’nin bundan 3 yıl önce kurulduğunu anımsatarak, “İYİ Parti’yi, iki yumruk arasına sıkıştırılan, bu vatanın has evladı Kürt’ler kurdu, Zaza’lar kurdu. İYİ Parti’yi, “Ali” dedi, “Hızır” dedi diye, Atatürk’ü sevdi diye din düşmanı ilan edilenler kurdu” dedi.
Akşener, konuşmasının devamında hükümetin politikalarına ve Cumhurbaşkanlığı sistemine yüklendi, ‘geçmişin hatalarını tekrarlamadan güçlendirilmiş parlamenter sistemi getirerek Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırma’ sözü verdi.
Koronavirüs salgını nedeniyle Altınpark’ta açık havada düzenlenen kurultay alanında “İstanbul sözleşmesi yaşatır”, “Hayvan Hakları Kanunu her canlının hakkı “ yazılı pankartlar asıldı.
‘UCUBE SİSTEM’
Partili cumhurbaşkanı sisteminin ülke ekonomisine zarar verdiğini ve dış politikada atılan adımların Türkiye’yi zor durumda bıraktığını söyleyen Akşener, “Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi dedikleri bu ucube sistem, bırakın Türkiye’yi uçurmayı, her geçen gün uçuruma sürüklüyor” dedi. Akşener, “Sayın Erdoğan; Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçince hani Türkiye prangalarından kurtulacaktı?Hani zengin olacaktık? Hani ekonomi uçacaktı? Bu mu damadınla el ele uçurduğunuz ekonomi?Ülkenin parasını pul ederek, kimi, neyi uçuruyorsunuz?” diye sordu.
“Türkiye’nin menfaatleri söz konusuyken bile, ona buna atarlanmayı diplomasi zanneden anlayışa son vereceğiz” diyen Akşener, dış politikada yabancı ülkelerin etkisinde kalınarak adım atıldığını savundu ve “Türkiye’yi ayağa kaldırmanın ilk adımı, bir Washington’a, bir Moskova’ya, bir Berlin’e, bir Londra’ya koşan şaşkınlıktan kurtulmaktır. Yani Tam Bağımsızlıktır” diye konuştu.
ESKİYE DÖNMEYECEĞİZ
Güçlendirilmiş parlamenter sistemi savunduklarını vurgulayan Akşener, geçmişte yapılan hataların tekrarlanmayacağını söyledi ve “Kimse merak etmesin, eskiye dönmeyeceğiz… Vesayetin olmadığı, hakimiyetin gerçekten milletin olduğu, demokrasinin tam ve kamil olarak uygulandığı, 21’inci yüzyıl Türkiye’sine yakışır bir sistemle, milletimizi buluşturacağız” dedi.
“İktidar, bir ailenin değil, yeniden gerçek sahibinin, yani milletimizin olacak” diye konuşan Akşener, Meclis’in ‘Millet için çalışan bir merkez olacağını’ ifade etti.
TTB’YE DESTEK MESAJI
Konuşmasında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘Türk Tabipleri Birliği kapatılsın’ çağrısına da değinen Akşener, “Kendine, sözüm ona milliyetçi diyenlerin hor gördüğü, Atamın bize emaneti, cefakâr Türk tabiplerine selam olsun” dedi.