Hasan Akgün: Ekrem İmamoğlu ile birlikte yaşadığımız bu hadise, maalesef ülkemizin içinde bulunduğu durumun özetidir

Hasan Akgün: Ekrem İmamoğlu ile birlikte yaşadığımız bu hadise, maalesef ülkemizin içinde bulunduğu durumun özetidir
Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İlk kez açıklıyorum” diyerek Konya’da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın...

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “İlk kez açıklıyorum” diyerek Konya’da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu için cami cemaatinin 35 dakika namaz kılmayı beklediğini söylemişti. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün İmamoğlu'nun açıklamalarına ilişkin "birlikte yaşadığımız bu hadise, maalesef ülkemizin içinde bulunduğu durumun özetidir." dedi.

Millet İttiffakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçime günler kala Halk TV’de İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, “İlk kez açıklıyorum” diyerek yaşadığı bir olayı anlattı:

“Beylikdüzü Belediye Başkanıyken Konya’dayız bir toplantı için. Beraber camiye gittik, dizim rahatsız ameliyat geçirmiştim. Caminin girişinde oturduk, oturarak kılacağım dedim. Ezan okundu. Vaiz işini bitirdi, o ara Kuran’dan sureler okunmaya başladı. Yarım saat… Millet homurdanmaya başladı. Neden başlamıyor namaz diye… İmam ‘beyefendi geldi mi haber verin’ dedi. Beyefendi kim? Sayın Cumhurbaşkanı’nın oğlu. 35 dakika cemaati beklettiler. Şahitlerim var. Bunu ilk defa anlatıyorum. CHP’li bir belediye başkanı cami yaptı diye camiye imam vermeyen müftüyü yaşadım ben. Samimi dindarlığı yerle bir ettiler.”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün İmamoğlu'nun açıklamalarına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcınız Sayın Ekrem İmamoğlu ile birlikte Mevlana Camii’nde yaşadığımız bu hadise, maalesef ülkemizin içinde bulunduğu durumun özetidir. 28 Mayıs’ta tercihimiz değişimden yana olsun!"