Hasan Arat: SPOR EKONOMİSİ BÜYÜK HASAR GÖRDÜ

Hasan Arat: SPOR EKONOMİSİ BÜYÜK HASAR GÖRDÜ
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Hasan Arat, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının spor ekonomisine büyük hasar verdiğini söyledi.Aynı zamanda Avrupa Olimpiyat Komiteleri, Avrupa Ligi ve Dünya Atletizm yönetim...

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Hasan Arat, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının spor ekonomisine büyük hasar verdiğini söyledi.
Aynı zamanda Avrupa Olimpiyat Komiteleri, Avrupa Ligi ve Dünya Atletizm yönetim kurulu üyeliği yapan Arat, Kovid-19 nedeniyle birçok sektörde daralmalar yaşandığına dikkati çekip, bunun spordaki etkilerinin de fazla olduğunu dile getirdi.
Dünya genelinde tüm sektörlerin bilançolarının negatife döndüğünü vurgulayan Arat, "Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın iptaliyle başlayan süreç, UEFA'nın 2020 Avrupa Şampiyonası kararı, bunun yanı sıra bazı ülkelerin liglerini hemen iptal etmesi, tescil etmesi süreci başladı. Yayın gelirleri piyasasında büyük krizlerin çıkması olimpiyatlar için de geçerli. Bu yayın gelirlerinden gelecek kısım birçok federasyona, milli olimpiyat komitelerine dağıtılacaktı. O da bir yıl ertelendi. Pandeminin getirdiği iptaller, iptallerin getirdiği fırtına başladı." dedi.