Abdullah Biricik

Abdullah Biricik

HASTA ADAM TOPARLANIYOR MU?

Hasta bir adamın solmuş bir benzi vardır. Çökmüştür fiziksel olarak, tedaviye ihtiyaç duyduğunu haykırır görüntüsüyle!
Tedavi başladığında, her gün bir önceki güne göre gözle görülür bir iyileşme başlar ve zamanla hasta toparlayıp eski haline döner!
Sezona böyle başladı Galatasaray! Hasta, yorgun ve bitkin! Tedaviye ihtiyacı olduğu aşikardı ve bir an önce başlamalıydı bu tedaviye. Üst üste transferler ile adeta bir gençlik aşısı yapıldı! Her transferde takım biraz daha diri, biraz daha derli toplu gözüktü. Uyumsuzluk ve tam takım olamama gibi problemler takımın kazanmasına engel olsa da koşan, savaşan ve ısıran bir takım oluşturuldu. Genç ve hızlı oyuncular takımın ivmesini oldukça yukarılara taşıdı.
Ancak ne var ki Kasımpaşa, Galatasaray’a ters gelen bir takımdı ve Galatasaray için Kasımpaşa maçları oldukça zor geçiyordu ve kolay kolay galibiyet alamıyordu! Yine öyle bir maç oldu. Kasımpaşa Galatasaray karşısında oldukça iyi bir futbolla beraberliği kopardı!
Kasımpaşa maçına da bu gençlik aşısı ile başladı Galatasaray! Komplike bir takım görüntüsü olmasa da koşan, mücadele eden ve fiziksel olarak ayakta kalan bir Galatasaray vardı karşımızda. Önceki maçlarda oldukça faydalı oynayan Taylan, cezalı Marcao ve sezona bir maestro gibi başlayan Feghouli ilk 11’de olmamasına rağmen ilk yarıda 2 gol bulup, birkaç net pozisyonu da cömertçe harcadı. İlk yarının son dakikasında Kasımpaşa golü bulmasa belki de ikinci yarının seyri çok farklı olabilirdi! Golde ve maçın bütününde Kasımpaşa’nın muhteşem oyununu da es geçmemek lazım. Cihat Arslan harika bir futbol felsefesi ile önde basan korkmayan bir Kasımpaşa izletti sporseverlere…
İkinci yarıya çok kötü başladı Galatasaray. Eski hasta adam günlerine dönmüştü adeta. Yorgun, bitkin ve ne yaptığını bilmeyen bir fotoğraf verdi! Galatasaray’ın bu yetersiz hali ile Kasımpaşa’nın arzulu istekli futbolu bir araya gelince, bol pozisyonlu bir Kasımpaşa futbol ziyafeti oldu. Bu ataklardan birinde Umut Bozok, Muslera-Taylan karışımı bir hatayı affetmedi ve Kasımpaşa 66. dakikada beraberliği yakaladı. Galatasaray, Taylan Feghouli Babel ve Ömer Bayram hamleleri ile galibiyeti kovalasa da Kasımpaşa’nın kolektif ve mücadele gücü yüksek futbolu buna müsaade etmedi.
Galatasaray Kasımpaşa karşısında 2 puan kaybetse de hasta adam görüntüsünden biraz da olsa uzaklaşması ve kazanılan bir puanın da sezon sonunda bir artı olabileceği ihtimali belki teselli olarak kabul edilebilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Abdullah Biricik Arşivi