Hasta vaka bilmecesinden sonra enfeksiyon korona gerilim

Hasta vaka bilmecesinden sonra enfeksiyon korona gerilim
İBB Mezarlıklar Müdürlüğü verilerine göre dün İstanbul’da bulaşıcı hastalık nedeniyle 231 kişi hayatını kaybetti. İstanbul’da toplam vefat sayısı ise 493 oldu. Öte yandan İstanbul’da bir ilk yaşandı. Cenazelerin...

İBB Mezarlıklar Müdürlüğü verilerine göre dün İstanbul’da bulaşıcı hastalık nedeniyle 231 kişi hayatını kaybetti. İstanbul’da toplam vefat sayısı ise 493 oldu. Öte yandan İstanbul’da bir ilk yaşandı. Cenazelerin İBB otobüsünün bagajında taşındığı görüntülendi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir süredir İstanbul’da bulaşıcı hastalıktan yaşanan günlük ölümlerin sayısını paylaşıyordu. Bakan Koca, “Bizim bu dönemde vatandaşa verdiğimiz tüm rakamların doğru olduğunu söylemek istiyorum. 83 milyon kişi ve yöneticiler, üzerine düşeni yapmak konusunda gayret içinde olmalı. Herkes icraata odaklanmalı” demiş Ekrem İmamoğlu’nu üstü kapalı biçimde eleştirmişti.
İMAMOĞLU’NDAN KOCA’YA YANIT
Koca’ya yanıt veren İmamoğlu, “İstanbul’da geçen senenin kasım ayı ile bu sene arasında, son 10 günde iki katından fazla ölüm sayısına ulaştık. Geçen sene ile bu sene arasında başka bir bulaşıcı hastalık yok ki; bir tek kovid var. Yani, geçen sene ile bu sene arasında başka bir bulaşıcı hastalık varsa açıklasınlar” ifadelerini kullandı.