Hatay Belediye Başkanı Savaş: Belediyenin suçu varsa yargılayın

Hatay Belediye Başkanı Savaş: Belediyenin suçu varsa yargılayın
Depremlerde büyük can ve mal kaybına uğrayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yıkımda herkesin sorumluluğu olduğunu belirterek, ‘imar affı’nı eleştirdi. Savaş, yönettiği belediyenin ‘suçu varsa’ yargılanması...

Depremlerde büyük can ve mal kaybına uğrayan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yıkımda herkesin sorumluluğu olduğunu belirterek, ‘imar affı’nı eleştirdi. Savaş, yönettiği belediyenin ‘suçu varsa’ yargılanması gerektiğini söyledi.

TV 5 yayınına katılan Lütfü Savaş, şunları kaydetti:

“AF SIKINTI YARATIR”
“Belediyeler, şirketler ve müteahhitlerin birlikte çalışması lazım. Çünkü siz üç katlı bina yapıyorsunuz, projesini çiziyorsunuz, statiğini ona göre yapıyorsunuz ama nasılsa af çıkar diye beş kat yapıyorsunuz. Bina beş kat çıkılınca statiği de bozuluyor. Siz de bir af getirirseniz bu sıkıntı yaratır. Müteahhitler de ‘Nasıl af gelecek’ diye ona göre davranır. Belediyelerin daha fazla denetlemesi lazım ama arada denetim firmaları var, o denetim firmaları bu işe kefil oluyor. Bu sistem içerisinde daha katı kurallar getirilmesi lazım.

“HEPİMİZİN DİKKATLİ OLMASI LAZIM”
Belediyemizin suçu varsa, suçuna göre yargılanması lazım. Türkiye’de hep af geldiği için, insanlar hep biraz daha ekonomik geliri düşündüğü için maalesef bilimsel gerçekler yok sayılıyor. Yani belediyelerin de bu konuda daha dikkatli olması lazım, eğer özeleştiri yapmak istiyorsak hepimizin dikkatli olması lazım. Tek başına ne belediyenin ne müteahhidin ne denetim firmalarının sorunu ne de hükümetin sorunu; bu bileşenlerin birlikte hareketiyle bu çözülür…”