Hatay Vali Yardımcısı, annesiyle kardeşini miras yüzünden öldürdü

Hatay Vali Yardımcısı,  annesiyle kardeşini miras yüzünden öldürdü
Adana’da önceki gece annesi ile kardeşini tabancayla vurarak öldüren Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat’ın, cinayetleri para ve mal paylaşımı yüzünden işlediği öğrenilirken, avukat kardeş Altuğ Polat, Adana Adliyesi önünde...

Adana’da önceki gece annesi ile kardeşini tabancayla vurarak öldüren Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat’ın, cinayetleri para ve mal paylaşımı yüzünden işlediği öğrenilirken, avukat kardeş Altuğ Polat, Adana Adliyesi önünde düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Savcılıktan alınan bilgiye göre, üzerindeki yaklaşık 20 milyon lirayı bulan para ve mal varlığını eşi ve çocukları arasında paylaştırmaya karar veren baba Şeref Polat’ın, Hatay Vali Yardımcısı olan oğlu Tolga Polat’a daha büyük pay ayırması, aile içinde tartışmaya yol açtı. Bunun üzerine Anne İkbal ile avukat oğlu Altuğ, baba Polat hakkında, akli dengesinin yerinde olmadığı iddiasıyla vesayet davası açtı.

Davanın duruşması öncesinde, annesinin Adana’daki evine giden Hatay Vali yardımcısı Tolga Polat’ın başlayan tartışma sırasında, tabancasını çıkarıp önce annesine, ardından merdivenlerden kaçmaya çalışan kardeşine ateş açtığı öğrenildi. Anne ve oğlu olay yerinde can verirken, evde olan baba Şeref Polat’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Cinayetlerin ardından polise teslim olan Hatay Vali Yardımcısı Tolga Polat, savcılıktaki ifadesinin ardından çıkarıldığı sorgu hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Avukat Altuğ Polat’ın Adana Adliyesi önündeki cenaze töreninde bir konuşma yapan Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, “Ömrünün baharında bir gençti, bu sahne ona yakışmadı. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. Onun her zaman bizim yanımızda olup, bizi her zaman yukarıdan takip edeceğine inanıyorum” diye konuştu. Adana Barosu tiyatro topluluğunda uzun süre görev yapan Polat’ı arkadaşları alkışlarla uğurladı.