HATAY YANIYOR SABOTAJ İHTİMALİ AĞIRLIK KAZANIYOR

HATAY YANIYOR SABOTAJ İHTİMALİ AĞIRLIK KAZANIYOR
Hatay'ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan, İskenderun ve Arsuz ilçelerinin kırsal ve bazı mahallelerinde tehdit oluşturan yangın tam kontrol altına alındı derken, yeniden yerleşim yerlerinde etkisini...

Hatay'ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan, İskenderun ve Arsuz ilçelerinin kırsal ve bazı mahallelerinde tehdit oluşturan yangın tam kontrol altına alındı derken, yeniden yerleşim yerlerinde etkisini gösterdi. Belen ilçesi Fatih Mahallesi'nde bazı ikametlerde meydana gelen yangınlara, itfaiye ekipleri müdahale etti. Vatandaşlar, evlerden tahliye edildi. Yangın nedeniyle bazı evlerde hasar oluştu. Evlerini terk eden vatandaşlar da yangının söndürülmesi için ekiplere yardım etti.

Yangının yerleşim yerlerinin bulunduğu alana yayılmasının ardından yanlarına çocuklarını da alan aileler, bölgeden kaçarak alevlerden uzaklaştı. Bölge polis ve itfaiye ekipleri tarafından ablukaya alındı. Polis ekipleri, evlerdeki vatandaşların tahliyesini sağlarken itfaiye ekipleri de yangını söndürmek için çaba gösterdi.

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınlarına müdahale çalışmaları sürüyor. Onikişubat ilçesine bağlı Ayşe Pınarı Musalar mevkisinde akşam saatlerinde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen yangına Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. ( İzzet Mazı - Anadolu Ajansı )

"PROFESYONELCE BİR SABOTAJ"

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yangınlara ilişkin “Üç ayrı noktada yangının aynı anda çıkması amatörce değil profesyonelce yapılmış bir sabotaj gibi geliyor. En azından ben öyle düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

PKK’ya yakın internet sitelerindeki haberler de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı’nı doğruladı. Nuce Ciwan hesabından, Ateşin Çocukları İnsiyatifi adıyla yapılan açıklamada ‘Hatay’daki kutsal ateşi selamlıyoruz’ ifadesi kullanıldı.

MOLOTOF KOKTEYLİ İDDİASI

Sosyal medyaya yüklenen iki videoda Hatay'da geniş bir alanda etkisini sürdüren ve yerleşim yerlerini tehdit eden yangının motolof kokteyli atılarak çıkartıldığı iddia edildi. Her iki videoda motosikletle gezen, yeşil giyen bir kadının molotof kokteyli attığı öne sürüldü. Görüntülerdeki bir kişi, "Kadının biri üzerime doğru molotof kokteyli attı" ifadelerini kullandı.

"SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR"

Hatay Valiliği'nden 14.30 sularında gelen açıklamada Cuma günü Belen ilçesinde farklı noktalarda çıkan yangın zaman zaman kontrol altına alınsa da arazi ve hava şartları sebebiyle yangının henüz söndürülmediği belirtildi. Açıklama şöyle devam etti:

"İlimizde Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, Hatay Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, İlçe Belediye İtfaiye ekipleri ve çevre illerdeki belediyelerin itfaiye ekipleri ile yangın kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir.

Yangında sabotaj ihtimaliyle ilgili gözaltına alınan şahıslar olup konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir. Henüz sabotaj ile ilgili kesin bir bilgiye ulaşılamamıştır.

Hem yangının seyrini hem de sabotaj ihtimalini araştırmak için bölgemizde İHA’ lar görev yapmakta kolluk kuvvetlerimizde kapsamlı bir şekilde konuyu araştırmaktadır."

KAHRAMANMARAŞ’TA DA DÖRT AYRI NOKTADA ORMAN YANGINI

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı Ayşepınarı mevkisinde çıkan orman yangınında soğutma çalışmaları sürerken, ilçeye bağlı Kuzgun mahallesinde 4 ayrı noktada çıkan orman yangınına müdahale edildi.

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesine bağlı Kuzgun mahallesinde ormanlık alandan duman yükseldiğini gören köylüler, durumu hemen Orman İşletme Müdürlüğü'ne bildirdi.

3 FARKLI NOKTADA DAHA YANGIN ÇIKTI

İhbar üzerine yangın yerine çevre il ve ilçelerden de çok sayıda arazöz ve orman yangını söndürme işçisi sevk edildi. Kuzgun mahallesinin kuzey tarafında bulunan ormanlık alandaki yangın sürerken, aynı anda yangın yeri yakınlarında bulunan 3 farkı noktada daha yangın çıktı.