HATAY’DA HASTANE, POLİSEVİ, AFAD, KİLİSE YIKILDI, PİST YARILDI

HATAY’DA HASTANE, POLİSEVİ, AFAD, KİLİSE YIKILDI, PİST YARILDI
Deprem Hatay’da da büyük yıkıma neden oldu. Kamuya ait binalar da depremden zarar gördü. Yollarda da büyük çatlaklar oluştu.Hatay Havalimanı’nın pistinin enine doğru yarıldığı, asfaltın kalktığı görüldü. Pist kullanılamaz...

Deprem Hatay’da da büyük yıkıma neden oldu. Kamuya ait binalar da depremden zarar gördü. Yollarda da büyük çatlaklar oluştu.

Hatay Havalimanı’nın pistinin enine doğru yarıldığı, asfaltın kalktığı görüldü. Pist kullanılamaz hale geldi, havaalanı uçuşa kapatıldı. Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Latin Katolik Kilisesi yıkıldı. İskenderun Limanı’nda rıhtımda yer yer çökmeler olduğu tespit edildi. Hatay-Reyhanlı devlet yolu, Hatay Kırıkhan-Topboğaz yolu ulaşıma kapandı.

Hatay’daki duruma ilişkin bilgi veren Vali Rahmi Doğan, “Antakya ve Kırıkhan’da yıkık binalar var. İskenderun’daki ve Antakya’daki devlet hastaneleri yıkıldı. Polisevi de yıkıldı. Havaalanı pistinde sıkıntı var. Mevcut imkanlarımızla faaliyetleri koordine ediyoruz. Hayatını kaybedenler var, çok sayıda da yaralımız var” dedi.



AFAD’IN BİNASI DA YIKILDI
NTV yayınına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da Hatay’daki durumla ilgili bilgi verirken “Hatay’da AFAD’ın binası da yıkılmış. Ciddi sayıda yıkık binalar var” dedi.

AKP’Lİ YAYMAN: 2 ABİM,EŞLERİ,ABLAM, ENİŞTEM ENKAZ ALTINDA
AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, deprem sonrası CNN Türk canlı yayınına bağlanarak, “Benim 2 abim, eşleri, ablam, eniştem, çocukları enkazın altında. AFAD yetkilileri, UMKE yetkilileri yoldalar. Yollarda çok büyük yarılmalar oluştu ,hasarlar var. Herkes seferberlik halinde” dedi.

DIŞARIDAN BELİRGİN BİR YARDIM GÖRMEDİK
ANKA’ya konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay’da ağır hasar olduğunu belirterek yardım çağrısında bulundu. Savaş, “Buraya dışarıdan çok belirgin bir yardım görmedik. Şu anda AFAD merkezindeyiz, şehri de zaman zaman geziyorum hem Antakya hem Defne hem diğer ilçelerimizde durum çok dramatik. Biz insanlarımızı kaybedersek soğuktan ve yağmurdan enkaz altında kaybedeceğiz” diye konuştu.

CENAZELERİMİZ KADIRIMLARDA KALIYOR
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Habertürk TV canlı yayınında, AFAD ekiplerinin bölgede olmamasından şikayet etti. Şahin, “AFAD buraya gelmedi. Bu saatten sonra enkaz altında kalanları kaybettik demektir sanırım. İskenderun’da 32 daire bina çöktü. 8 saati geçti. Henüz bir çalışma yapılmıyor. Hava çok kötü. Açbilaç insanlar sokakta. Cenazelerimiz kaldırımlarda kalıyor. Hiçbir şekilde burada koordinasyon sağlayacak ekip gelmedi” dedi. Şahin, deprem sonrası havalimanının da etkilendiğini ve uçakların iniş yapamadığını söyledi.

SANATÇI AYDIN SOSYAL MEDYADAN ÇAĞRI YAPTI
Sanatçı Orhan Aydın sosyal medya hesabından kızı Eylem Aydın ile kızının annesi ve Devrimci Parti Genel Başkanı Elif Torun Öneren’in enkaz altında olduğunu duyurarak yardım çağrısında bulundu. Aydın daha sonra da, “Çocuğumun anası Elif Torun Öneren’i enkazdan halk çıkarmış.. sıra kızımda..(haydi canım benim haydi diren) tek varlığımdır ve çok canım acıyor. Ülkem için ağlıyorum. BİZİ YANLIZCA DAYANIŞMA KURTARIR” diye yazdı.

DEVA PARTİLİ ERGİN’İN KARDEŞLERİ ENKAZ ALTINDA
DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Teşkilat İşleri Başkanı Sadullah Ergin’in kardeşlerinin Hatay’da enkaz altında olduğunu ancak arama, kurtarma çalışmalarının yapılamadığını açıkladı. Ergin’le telefon görüşmesi yaptıklarını söyleyen Şahin, Hatay’daki duruma ilişkin şu bilgileri verdi:
“Kendisi sabahın ilk saatlerinde memleketi Hatay’a ulaşmak için Ankara’dan yola çıktı ancak Hatay’a akşam geç saatlerde varabildi. Telefon görüşmemizde Hatay’ın büyük bir yıkıma maruz kaldığını bizlere iletti. Özellikle arama kurtarma ekipleri açısından da büyük bir yıkım içinde olduğumuzu öğrenmiş olduk. Yine EPDK’nın açıklamasına rağmen bölgede akaryakıt temininde büyük bir sorun olduğunu öğrendik. Sadullah Bey tüm yakınları ve kardeşlerinin enkaz altında olduğunu fakat onların kurtarılması için gerekli arama, kurtarma çalışmalarının ne yazık ki yapılamadığını bizlerle üzülerek paylaştı. Onun çaresizliğini bizzat hissettik.”