Hatay’da saatler sonra mucize kurtuluşlar

Hatay’da saatler sonra mucize kurtuluşlar
Deprem bölgesinden gelen iyi haberler hem bölgede çalışanları hem de tüm ülkeyi sevindiriyor. Hatay’da bir anne bebeği ile birlikte kurtarılırken, 2 aylık bir bebek de enkazdan sağ çıkarıldı.Hatay’ın Odabaşı Mahallesi’nde...

Deprem bölgesinden gelen iyi haberler hem bölgede çalışanları hem de tüm ülkeyi sevindiriyor. Hatay’da bir anne bebeği ile birlikte kurtarılırken, 2 aylık bir bebek de enkazdan sağ çıkarıldı.

Hatay’ın Odabaşı Mahallesi’nde depremde yıkılan binanın enkazından 30 yaşındaki Hülya Yılmaz ve 6 aylık bebeği Ayşe Vera, 29 saat sonra sağ çıkarıldı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı, milli dağcı Çetin Bayram’ın başında bulunduğu ekip, 24 saatte 7 hayat kurtardı. Rus ve Azerbaycanlı dağcıların da olduğu 11 kişilik ekip gece önce doktor Ufuk Bayraktar’ı ardından da 2 aylık bebek Mehmet Çınar’ı enkazdan sağ çıkardı.

Sahil Güvenlik ve AFAD koordinasyonundaki GEA İnsani Yardım Arama Kurtarma Derneği ekiplerince yürütülen çalışmalarda Hatay’ın İskenderun ilçesinde 5 katlı Reşit Apartmanı’nın enkazındaki Mehmet (23) ve kardeşi Hakan Yılmaz Çağan’a (10) saat 03.35 sularında ulaşıldı.