Hayati 10 ürüne zam yapmayın, zararınızı iktidara geldiğimizde karşılayacağız

Hayati 10 ürüne zam yapmayın, zararınızı iktidara geldiğimizde karşılayacağız
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, market sahipleri ve yöneticilerine gönderdiği mektubu paylaştı. Kılıçdaroğlu, mektubunda 10 temel ürüne zam yapılmamasını isterken, “Sizden istediğim bu fedakârlıktan doğacak zararı,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, market sahipleri ve yöneticilerine gönderdiği mektubu paylaştı. Kılıçdaroğlu, mektubunda 10 temel ürüne zam yapılmamasını isterken, “Sizden istediğim bu fedakârlıktan doğacak zararı, iktidara geldiğimizde karşılayacağız” dedi.

Geçen haftalarda gıda sektörü temsilcileriyle bir araya gelerek altı maddelik çözüm önerisini açıklayan Kılıçdaroğlu, “Güldük eğlendik… Şimdi şahsın tuhaflıklarını bir kenara bırakalım ve gerçek işimize dönelim. Söz verdiğim gibi, market sahibi ve yöneticilerine gönderdiğim mektubu paylaşıyorum. Milletimi de şahit olmaya davet ediyorum” notuyla market yöneticilerine gönderdiği mektubu paylaştı.

TEMEL GIDA MADDELERİ LİSTEDE
Kılıçdaroğlu mektubunda, un, yağ, süt, bulgur, makarna, mercimek, yumurta, peynir, tuz ve her ay bir çeşit sebzeye zam yapılmamasını istedi. Kılıçdaroğlu, “Bu talebin, sizden, bu ürünlerde açıkça zarar etmenizi istemek olduğunun farkındayım. Ancak bunu halkımız adına yapmak zorundayız. Kara Kışı atlatabilmek adına, halkımız için bu adımı atacağınıza inanıyor, sizleri saygıyla selamlıyorum” ifadesini kullandı.