Hayattayken yangına maruz kaldı

Hayattayken yangına maruz kaldı
Muğla’da, Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin’in ölümüyle ilgili yürütülen davanın dokuzuncu duruşması Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Adli Tıp Üst Kurulu’ndan gelen raporda Gültekin’in...

Muğla’da, Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin’in ölümüyle ilgili yürütülen davanın dokuzuncu duruşması Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Adli Tıp Üst Kurulu’ndan gelen raporda Gültekin’in hayattayken yangına maruz kaldığı belirtildi. Dosyaya giren adli tıp raporunda, “Mevcut verilerle kişinin hayatta iken yangına maruz kaldığının kabulü gerektiği oy birliği ile ek mütalaa olunur” değerlendirmesinin yer aldığı aktarıldı.

MAHKEME HEYETİ EK SÜRE VERDİ
Cemal Metin Avcı’nın avukatı Sercan Avcı, duruşma salonunda Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporu kabul etmediklerini söyledi ve raporu incelemek üzere süre talep etti. Mahkeme heyeti, avukatın adli tıp raporunun incelenmesi için ek süre talebini kabul etti. Mahkeme, duruşmayı 14 Şubat’a erteledi.

‘DAVA SÜRECİ UZATILDI’
Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun duruşma öncesi adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, şöyle denildi:
“Pınar Gültekin’in cansız bedeninin bulunmasının üzerinden tam bir buçuk yıllık zaman geçti. Bir yılı aşkın süredir ise dava devam ediyor. Dava süreci devamlı uzatıldı. Sanıkların suçun işlenişi ile ilgisi olmayan, Pınar’ın kişisel yaşamının araştırılmasına dair talepleri mahkeme tarafından kabul edildi. Aylardır Pınar’ın dijital hesabındaki fotoğraf ve yazışmalarının olduğu belgelerin ABD’den gelmesi beklendi. Tüm bunlar yargı sürecini uzatırken, dava ve Pınar Gültekin’in ölümünün hemen ardından oluşan tepkiler unutturulmak isteniyor. Faili yargılamak yerine Pınar’ın kişisel hayatını incelemeye kalkan, dava sürecini uzatanlar şunu unutmasın: Pınar Gültekin boğularak, yakılarak ve üstüne beton dökülerek öldürüldü. Ne Pınar’ı, ne kadın cinayetlerinde ve şüpheli kadın ölümlerinde yaşamını yitiren diğer kadınları, ne de etkin hukuki süreçleri işletmeyenleri unutmaya niyetimiz yok.”