Haylaz çocuğa virüs engeli!

Son Güncellenme Tarihi: Haziran 22, 2020 / 07:41

HAZİRAN 2019’da Japon Nissan’ın Türkiye dâhil 10 ülkeden sorumlu Genel Müdürü olan Emre Doğueri, Otoyaşam programında Emre Özpeynirci’nin sorularını yanıtladı. Son dönemde hem araç bulunurluğu hem de pandemi nedeniyle satışlarda ciddi daralma yaşadıklarını hatırlatan Doğueri, özetle şu mesajları verdi:

• Yaşadığımız daralma gelecekle ilgili planlarımızı hiçbir şekilde değiştirmedi. 2017-2018 rakamlarına kısa sürede ulaşıp, geçmeyi planlıyoruz.

* Türkiye’de otomotiv pazarı temmuzdan sonra ikinci 6 ay çok farklı rakamlara, çok farklı geri dönüşlere sahne olacak. Birikmiş talebin etkisiyle yılsonunda pazarın 600 bin adedi geçebileceğini öngörüyoruz.

• Türkiye’de kısa ve orta vadede pazar payımızın yüzde 3 seviyesinde olmasını hedefliyoruz. Ürün bulunurluğunu aşıp, eski performansımıza döneceğiz.

• Pandeminin yaratmış olduğu etkilerden dolayı üretimler aksadı ve sistem kaydı. Bu yüzden bizim için çok önemli olan ve ‘şehrin haylaz çocuğu olarak’ adlandırılan yeni Juke’u eylül ayında getiremiyoruz, 2021 yılına kaldı.

• Elektrikli Leaf modelimizde de rötar var. Son çeyrekte getirecektik ama o da 2021 yılına kaldı. Ama takvim henüz net değil.

• SUV sınıfında yeniden liderliği istiyoruz. Bunun için çalışacağız. Aslında biz Ekim 2019’a kadar liderdik ama araç bulamadığımız için satışlarımız düştü. SUV’da hak ettiğimiz yere geleceğimizi düşünüyorum.

• 2021 yeniden çıkış yılımız olacak.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top