Hayyanları Koruma Kanunu işkence ve tecavüzü suç görmüyor

Hayyanları Koruma Kanunu işkence ve tecavüzü suç görmüyor
Hayvanlara işkence ve tecavüz olaylarındaki artışın yasalardan kaynaklandığını söyleyen Hayvan Hakları Federasyonu HAYTAP başkanı Avukat Ahmet Kemal Şenpolat, “Hayvanları Koruma Kanunu mevcut haliyle devam ettiği sürece hayvanlara...

Hayvanlara işkence ve tecavüz olaylarındaki artışın yasalardan kaynaklandığını söyleyen Hayvan Hakları Federasyonu HAYTAP başkanı Avukat Ahmet Kemal Şenpolat, “Hayvanları Koruma Kanunu mevcut haliyle devam ettiği sürece hayvanlara işkence ya da tecavüz edene, öldürene sadece idari para cezası verebileceğiz” dedi. Mevcut yasayla, hayvanlara kötü muamele uygulayanların tutuklanamayacağını, bu kişilerin sabıkasına herhangi bir işlem uygulayamayacağını belirten Avukat Şenpolat, “Üstelik hayvanlara kötü muamele eden insanlara biz devlet olarak şunu da teklif edeceğiz; peşin fiyatına dört taksitle cezayı bile ödeyebilirsin.” İfadelerini kullandı.
Avukat Şenpolat’a göre, kapalı alanda sigara içen ya da yere tüküren bir insana nasıl adli mekanizmalar tarafından ceza verilemiyor ve idari para cezalarıyla geçiştiriliyorsa; hayvanlara tecavüz etmek, öldürmek, zehirlemek de Kabahatler Kanunu kapsamında değerlendiriliyor. “Dolayısıyla kabahat olan herhangi bir şey mahkeme önüne gelmiyor” diyen Avukat Şenpolat, Hayvanlar mal olarak kabul edildiğinden sadece sahipli hayvanlar söz konusu olduğunda, o da sahibinin şikayeti halinde adli mekanizma devreye giriyor” dedi.