Hazine’yi bekleyen büyük tehlike

Son Güncellenme Tarihi: Mayıs 23, 2022 / 10:56

Gelecek Partisi Sözcüsü ekonomist Serkan Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kripto paralarla ilgili sözlerini alıntıladı. Özcan, paylaştığı bir tabloyla dövize endeksli mevduatın Hazine’ye getirdiği yükü gözler önüne serdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kripto paralara ilişkin “birini zengin birini fakir yapacak olan bu tür araçlar” sözünü alıntılayan Özcan, dövize endeksli mevduat için 88 milyar TL harcandığını belirten tabloyla tepki gösterdi.


Dövize endeksli mevduatın Hazine’ye maliyeti hakkında bir de tablo paylaşan Özcan, şunları söyledi:
“Dolar kurunu sadece 16TL’nin altında tutabilmek için 88 milyar TL yükü garibanların sırtına yükleyen bir siyasetçi için kripto paraları “birini zengin birini fakir yapacak araç” tanımlaması en hafif tabiriyle tutarsızlık!”


88 MİLYAR TL HARCANMIŞ
Özcan’ın paylaştığı tablodaki rakamlar ise daha dikkat çekiciydi. Tabloya göre, dövize endeksli mevduat için şimdiye kadar 88 milyar TL harcandı. Ancak bunun sadece doları 15,92 TL seviyesinde tutabilmek için kullanılan rakam olduğuna dikkat çekildi.

433 MİLYAR TL GİDEBİLİR
Söz konusu tabloda TL 22 dolar seviyelerine ulaştığında sabitleyebilmek için harcanacak rakam 422 milyar lira olarak gösteriliyor. Hazine’den çıkan bu paranın maliyeti ise doğrudan vatandaşların cebinden karşılanacak.

Gazete Pencere'yi Google'da Takip Et

Scroll to Top